AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

15 Οκτ 2014

Υγειονομικό προσωπικό για τον Έμπολα στις πύλες εισόδου παράνομων μεταναστών


Στην άμεση πρόσληψη 30 υγειονομικών προκειμένου να μεταβούν στα σημεία που παρατηρείται ενισχυμένη είσοδος παράτυπων μεταναστών, όπως είναι και η Σάμος, προχωρά το υπουργείο Υγείας, με στόχο να υπάρξει έλεγχος των εισερχομένων ατόμων, για τον εντοπισμό πιθανών κρουσμάτων του ιού Έμπολα.

Αυτό έκανε γνωστό την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας, που ενημέρωσε την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για το θέμα.

Όπως είπε ο Μάκης Βορίδης, οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι εκείνες που θα ορίσουν τα σημεία στα οποία θα μεταβεί εξειδικευμένο υγειονομικό προσωπικό για την «πρώτη επαφή» με τυχόν ύποπτα κρούσματα και πρόσθεσε ότι θα δοθούν οδηγίες διαχείρισης ακόμη και στους στρατιώτες, από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Σε κάθε περίπτωση, ο υπουργός Υγείας επισήμανε με νόημα ότι οι συγκεκριμένες χώρες της Αφρικής που έχει εξαπλωθεί ο ιός βρίσκονται 5.500 χιλιόμετρα μακριά από την Ελλάδα και συνεπώς κάποιος που θα θελήσει να μεταβεί εδώ θα πρέπει να έχει φύγει αεροπορικώς από την Αφρική και συνέχεια να μπει στη χώρα μας μέσω γειτονικής χώρας.

Όπως είπε ο κ. Βορίδης, μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα γίνει και περαιτέρω εκπαίδευση του προσωπικού που υπηρετεί στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, ενώ την ερχόμενη Παρασκευή θα γίνει άσκηση στη διαχείριση τυχόν κρούσματος του ιού, σε συνεργασία Κ.Ε.Ε.Λ.Π.Ν.Ο και Ε.Κ.Ε.Π.Υ.

Ο υπουργός ενημέρωσε τους βουλευτές - μέλη της επιτροπής ότι εκδόθηκε κάρτα που θα διανέμεται από τις αεροπορικές εταιρείες και θα διανέμεται και στα λιμάνια. Με την κάρτα αυτή θα υποβάλλεται ένα ερωτηματολόγιο, από το οποίο θα προκύπτει η χώρα προέλευσης του επιβάτη, ο χρόνος αναχώρησής του από τη χώρα προέλευσης, ενώ θα υπάρχουν και ερωτήματα για την κατάσταση της υγείας του.

Πηγή: Α.Π.Ε-Μ.Π.Ε