AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

30 Οκτ 2014

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Τα εγκαίνια της νέας πτέρυγας του εκκλησιαστικού γηροκομείου


Τελέστηκαν την Κυριακή το απόγευμα τα εγκαίνια της νέας πτέρυγας του ισογείου του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Καρλοβασίων "Ευγηρίας Πρόνοια", αμέσως μετά τον Εσπερινό στο εορτάζον Παρεκκλήσι του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου, το οποίο είναι αφιερωμένο στον Άγιο Δημήτριο τον Μυροβλύτη.

Τα εγκαίνια τελέστηκαν από τον Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας, κ. Ευσέβιο, συμπαραστατούμενο από πλειάδα κληρικών και με την παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του νησιού και  πλήθους κόσμου.

Ο Σεβασμιώτατος, με αφορμή την είσοδο του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Καρλοβάσου στο 40ο έτος από της λειτουργίας του ευχαρίστησε "τον Άγιο Τριαδικό Θεό για την Χάρη και το άπειρο έλεός Του καθ’ όλα αυτά τα έτη, ως και όλους εκείνους, που αόκνως και προς δόξαν Θεού εργάσθηκαν και συνεργάσθηκαν για την απρόσκοπτη και επαινετή λειτουργία του".

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του, ανέφερε μεταξύ των άλλων, πως τα εγκαίνια αυτής της νέας πτέρυγας του ισογείου του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου "αποτελούν την απτή απόδειξη της αγάπης, της φροντίδος, της στοργής και της προστασίας, που προσφέρει η τοπική μας Εκκλησία προς την ηλικιωμένους αδελφούς μας στο πρόσωπο των 35 γερόντων που φιλοξενούνται σ’ αυτό.

Εξήρε επίσης το επίπεδο προσφοράς των εργαζομένων, και κυρίως την θυσιαστική προσπάθεια των συνεργατών-μελών του Δ.Σ., κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην μακαριστή μεγάλη ευεργέτιδα Ήβα Ιω. Λαρδή η οποία χρηματοδότησε την ανέγερση της νέας πτέρυγας και την ανακαίνιση του ισογείου και τον προ διετίας εκλιπόντα συνεργάτη της τοπικής μας Εκκλησίας Βασίλειο Μπερτόλη, "τον πολλά μογήσαντα για την καλή λειτουργία και την αναβάθμιση του Εκκλησιαστικού μας Ιδρύματος «Ευγηρίας Πρόνοια» προς έπαινον της Τοπικής μας Εκκλησίας".

Τέλος ευχαρίστησε τις αρχές του νησιού για την παρουσία τους, αλλά και την αμέριστη συμπαράστασή τους,  όποτε αυτή ζητηθεί  και κάλεσε τον ιερό κλήρο και τον ευσεβή λαό σε πνευματική συστράτευση για τον αρξάμενο νέο νέο ιεραποστολικό έτος, ενώ ανήγειλλε μία σειρά εόρτιων επετειακών εκδηλώσεων, οι οποίες θα λάβουν χώρα το καλοκαίρι του 2015 για την συμπλήρωση 40 ετών από την έναρξη λειτουργίας του στις 18 Αυγούστου 1975.

Επισημαίνεται ότι το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο "Ευγηρίας Πρόνοια" έλαβε άδεια λειτουργίας, εντάχθηκε στο Εθνικό Μητρώο Φορέων Ιδιωτικού Τομέα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και στο Ειδικό Μητρώο Εθελοντικών μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Δείτε φωτογραφίες από τα εγκαίνια: