AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

16 Φεβ 2015

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου για το πλοίο "Μυτιλήνη"

Φωτογραφία αρχείου My Samos Blog

Τους εργαζόμενους του πλοίου "Μυτιλήνη" επισκέφθηκαν το περασμένο Σάββατο, στο Καρλόβασι, μέλη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Σάμου. Καταγγέλλουν τη ναυτιλιακή εταιρεία NEL Lines που έχει τους ναυτικούς της απλήρωτους και ζητούν από τα υπουργεία Εργασίας και Ναυτιλίας να δώσουν άμεσα λύση.

Όπως αναφέρεται σε ψήφισμα της γενικής συνέλευσης του τοπικού Εργατικού Κέντρου, "η κατάσταση για το πλήρωμα είναι οριακή, καθώς είναι απλήρωτο για πέντε και πλέον μήνες, πρόβλημα το οποίο υπάρχει σε όλα τα πλοία της εταιρείας ΝΕΛ, καθώς και άλλων εταιρειών.

Ταυτόχρονα μετά τη βλάβη του 'Μυτιλήνη', το πρόβλημα των μειωμένων δρομολογίων για τα νησιά μας από και προς Πειραιά έχει διογκωθεί, αφού έχουμε μείνει με ένα πλοίο και μόλις τρία δρομολόγια την εβδομάδα με Πειραιά. Παράλληλα εξακολουθεί να παραμένει άλυτη η σύνδεση με Θεσσαλονίκη.

Η αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική που αφήνει τα νησιά μας χωρίς πλοία είναι ίδια με αυτή που αφήνει τους ναυτεργάτες χωρίς μισθούς και δουλειά. Είναι η πολιτική που εξυπηρετεί τα κέρδη των εφοπλιστών και όχι τις ανάγκες νησιωτών και ναυτεργατών. Είναι η πολιτική της Ε.Ε. για την απελευθέρωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, πολιτική που υλοποιούν όλες οι κυβερνήσεις όλα αυτά τα χρόνια.

Απαιτούμε:

* Άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων των ναυτεργατών του πλοίου 'Μυτιλήνη', αλλά και όλων των εργαζομένων σε όλα τα πλοία. Κανένας ναυτεργάτης απλήρωτος.

* Άμεσα να ρυμουλκηθεί το καράβι.

* Να δρομολογηθεί και άλλο πλοίο για τα νησιά μας ώστε να εξυπηρετούνται καθημερινά με Πειραιά".