AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

20 Φεβ 2015

Το 3ο Σκακιστικό Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σάμου στις 14-15/3


Το "Μαυρογένειο" Επαγγελματικό Λύκειο Σάμου, σε συνεργασία με τον Σκακιστικό Όμιλο Σάμου "Μέλισσος" και τον Δήμο Σάμου, διοργανώνουν το Σαββατοκύριακο 14-15 Μαρτίου το 3ο Σκακιστικό Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σάμου.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο κλειστό γυμναστήριο του Επαγγελματικού Λυκείου Σάμου.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές και μαθήτριες των  Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνασίων και των Λυκείων της Σάμου.

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015. Οι δηλώσεις συμμετοχής των μαθητών και μαθητριών μπορούν να είναι και μεμονωμένες, αλλά για την ευκολότερη καταγραφή τους οι συμμετέχοντες μπορούν να δηλωθούν και από το σχολείο τους με σχετικό έγγραφο (που θα αποσταλεί από το σχολείο τους), είτε στο τηλέφωνο: 2273035794 είτε στο email: nikosrokopanos@gmail.com

Συμμετοχές μπορούν να δηλώνονται και ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Σκακιστικού Ομίλου Σάμου.

Η τελική επιβεβαίωση των δηλωθέντων συμμετοχών (και τυχόν νέες συμμετοχές) θα πραγματοποιηθεί με τη φυσική παρουσία των συμμετεχόντων, στο χώρο των αγώνων, το Σάββατο 14 Μαρτίου 2015 (11:00 - 11:15).


ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ

Οι αγωνιζόμενοι θα χωριστούν ανά σχολείο σε 4 κατηγορίες. Αν σε μία κατηγορία είναι λιγότεροι από οκτώ τότε θα παίξουν με σύστημα πουλ. Αν είναι 9 έως 14 θα αγωνιστούν με ελβετικό σύστημα 5 γύρων, ενώ αν είναι 15 και άνω τότε θα αγωνιστούν με ελβετικό σύστημα 7 γύρων. Οι αγώνες θα γίνουν στις εξής κατηγορίες:

1) Μαθητές και μαθήτριες Α', Β' και Γ' τάξεων Δημοτικών Σχολείων
2) Μαθητές και μαθήτριες Δ', Ε' και ΣΤ' τάξεων Δημοτικών Σχολείων
3) Μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίων
4) Μαθητές και μαθήτριες Λυκείων


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ


1η ημέρα
11:00 - 11:15. Άφιξη συμμετεχόντων - επιβεβαίωση συμμετοχών

11:15 - 11:30. Τελετή Έναρξης

11:30 - 16:30. Πρώτη Φάση

2η ημέρα

11:30 - 14:30. Δεύτερη Φάση

14:45 - 15:00. Τελετή Λήξης - Απονομές Επάθλων

Οι αγώνες θα διεξαχθούν χωρίς χρόνο σκέψης. Αν όμως κάποια παρτίδα διαρκεί περισσότερο από τις υπόλοιπες του ίδιου γύρου θα χρησιμοποιείται ρολόι με χρόνο σκέψης 15 λεπτών για κάθε παίκτη.

πικεφαλής διαιτητής των αγώνων ορίζεται ο διαιτητής της Ε.Σ.Ο Χρήστος Γιαλιάς, με βοηθούς που θα οριστούν από το Σκακιστικό Όμιλο Σάμου.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας ισχύουν τα εξής:
   
Για το ελβετικό σύστημα:

i) Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισόβαθμων εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους.
ii) Το κριτήριο Μπούλχοτζ (βαθμοί των αντιπάλων)
iii) Το κριτήριο Σόννεμπορν - Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).
iv) Άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας (και τα κριτήρια άρσης της).
v) Αριθμός νικών (προηγείται ο σκακιστής-τρια με τις περισσότερες νίκες).
Για το κυκλικό σύστημα (round robin):
i) Το σύστημα Σόννεμπορν - Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).
ii) Αριθμός νικών (προηγείται ο σκακιστής-τρια με τις περισσότερες νίκες).
iii) Κατάταξη βαθμών του τουρνουά μεταξύ των ισόβαθμων.

Οι θέσεις πρόκρισης των μαθητών και μαθητριών για το Πανελλήνιο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα θα καθοριστούν από την Τοπική Επιτροπή Σκακιστικών Σωματείων Αιγαίου της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας.

Για τη μεταφορά των μαθητών από τα Σχολεία της δυτικής Σάμου (από το Καρλόβασι ή το Μαραθόκαμπο) προς το Επαγγελματικό Λύκειο Σάμου, προβλέπεται η χρήση των μικρών λεωφορείων του Δήμου Σάμου με ώρα αναχώρησης 10:15 το πρωί από το Καρλόβασι, από την Εμπορική Σχολή, και επιστροφή το απόγευμα της ίδιας μέρας από το Βαθύ.

Για να αποφευχθούν ελλείψεις συμμετοχών στο Πανελλήνιο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα οι προκριθέντες ανά σχολείο (τα πρώτα 2 αγόρια και 2 κορίτσια και επιπλέον 1 αγόρι και 1 κορίτσι ως επιλαχόντες) θα δηλώσουν, σε σχετική κατάσταση, μετά τη λήξη των αγώνων την αρχική πρόθεσή τους να συμμετέχουν  στο Πανελλήνιο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα. Οι επιλαχόντες θα δηλώνουν και δικό τους τηλέφωνο επικοινωνίας, για να ειδοποιηθούν σε περίπτωση που κάποιος μαθητής ή μαθήτρια από τους προκριμένους, δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί, για να αγωνιστούν στη θέση τους.

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα απονεμηθούν αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής. Έπαθλα θα απονεμηθούν στον 1ο νικητή κάθε κατηγορίας. Μετάλλια θα δοθούν στον 2ο και 3ο κάθε κατηγορίας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι διοργανωτές ενημερώνουν τους γονείς ότι δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για την επιτήρηση των αγωνιζομένων μαθητών και μαθητριών εκτός του χώρου αγώνων.

Το 3ο Σκακιστικό Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σάμου αποτελεί προκριματική φάση για το 27ο Πανελλήνιο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα του 2015 που διοργανώνει η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία. Διεξάγεται υπό την αιγίδα των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Σάμου, του Δήμου Σάμου και της Τοπικής Επιτροπής Σκακιστικών Σωματείων Αιγαίου της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας.

Η οργανωτική επιτροπή του 3ου Σκακιστικού Ατομικού Σχολικού Πρωταθλήματος Σάμου αποτελείται από τους:

- Τσολομύτη Αντώνη, Αναπληρωτή Καθηγητή στο Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου

- Σαμψωνίδη Ανέστη, Εκπαιδευτικό

- Ροκοπάνο Νίκο, Εκπαιδευτικό

- Καρύδα Αλέξανδρο, Εκπαιδευτικό

- Δρίτσα Δημήτρη, Εκπαιδευτικό

- Δαγκλή Δημήτρη, Τραπεζικό