AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

20 Φεβ 2015

Από τη Σάμο ένα από τα θύματα του κατά συρροή δολοφόνου που συνελήφθη

Πηγή φωτογραφίας: "Naxos News"

Πενηνταεννιάχρονη ζωγράφο γεννημένη στην πόλη της Σάμου σκότωσε τον περασμένο Οκτώβριο στη Νάξο ο 31χρονος επικίνδυνος Αλβανός κακοποιός που συνελήφθη για τρεις δολοφονίες. Όπως ανακοινώθηκε επίσημα την Παρασκευή από την Αστυνομία, ο δράστης ομολόγησε τις αποτρόπαιες πράξεις του, που προκαλούν σοκ!

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, στις 18 Οκτωβρίου 2014, ο Αλβανός μακελάρης μετέβη στη Νάξο για διάφορες εργασίες εποχικού χαρακτήρα. Εκεί, στον οικισμό Γαλανάδο, τον απασχόλησε η Σαμιώτισσα εικαστικός, Κατερίνα Ζαζάνη.

Όπως ισχυρίστηκε ο δράστης, οι δυο τους αντιδικούσαν συχνά λόγω των απαιτήσεων του θύματος σχετικά με τη δουλειά του.

Στις 16 Οκτωβρίου ο Αλβανός επισκέφτηκε την 59χρονη στην κατοικία της, προκειμένου να της ζητήσει τα χρήματα που του χρωστούσε.

Μετά από έντονο επεισόδιο που είχαν στην είσοδο της αυλής, στην προσπάθεια της γυναίκας να καλέσει την Αστυνομία, ο 31χρονος την εγκλώβισε, την έπιασε από τον λαιμό και την έπνιξε με ένα ύφασμα.

Στη συνέχεια τη μετέφερε νεκρή στο υπνοδωμάτιο, όπου την έδεσε με σπάγκο στα χέρια και στα πόδια.

Κατόπιν έψαξε το σπίτι της άτυχης γυναίκας και αφαίρεσε 370-380 ευρώ, 200 δολάρια, δύο κινητά τηλέφωνα και μία χρυσή αλυσίδα.

Το θύμα βρέθηκε νεκρό στη μία το πρωί της 18ης Οκτωβρίου 2014.

Αμέσως μετά τη δολοφονία, ο δράστης -που χρησιμοποιούσε 11 (!)ψευδώνυμα- επιβιβάστηκε σε πλοίο της γραμμής με προορισμό τον Πειραιά και αμέσως μετά, την ίδια μέρα, αναχώρησε για την Αλβανία με λεωφορείο.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. την Παρασκευή, ο ίδιος κακοποιός ενέχεται σε τουλάχιστον άλλες δύο δολοφονίες, ηλικιωμένων-εργοδοτών του, σε Μεσσηνία (θύμα 79χρονος το 2011) και Αρκαδία (θύμα 78χρονος το 2011 ), καθώς και σε σωρεία κλοπών στην επαρχία…

Ποια ήταν η Κατερίνα Ζαζάνη

Σύμφωνα με το "Naxos News", "η Κατερίνα Ζαζάνη φοίτησε στη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, την περίοδο 1974-1979, με καθηγητές τους Α. Μυταρά και Δ. Κοκκινίδη.

Συμμετείχε σε εικαστικές εκθέσεις, το 1981, το 1991 και το 2006, όπου τον Ιούλιο της χρονιάς εκείνης παρουσίασε, στο Πνευματικό Κέντρο της Καθολικής Μητρόπολης, την πρώτη ατομική της έκθεση».

Όπως αναφέρει και το "Cycladesvoice", "η Κατερίνα Ζαζάνη, ήταν γεννημένη το 1955.

Ο πατέρας της, Αντώνιος Ζαζάνης, με καταγωγή από την Απείρανθο της Νάξου, ήταν τραπεζικός υπάλληλος και είχε θητεύσει ως διευθυντής στο κατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στη Νάξο.

Η μητέρα της είχε καταγωγή από τη Σάμο.

Η Κατερίνα έχασε τον αδελφό της σε νεαρή ηλικία. Το 1993 έφερε στον κόσμο τον γιο της, Δημήτρη, που σήμερα σπουδάζει.

Μετά την αποφοίτησή της από τη Σχολή Καλών Τεχνών, ταξίδεψε πολύ, αρκετά από τα ταξίδια της ήταν στην Ινδία.

Η Κατερίνα Ζαζάνη, που είχε ταξιδέψει πολύ και είχε διαμείνει κατά περιόδους και στο εξωτερικό, είναι πρόδηλο ότι όταν αποφάσισε πριν χρόνια να κτίσει το σπίτι της σε ένα απομονωμένο σημείο από τον οικισμό του Γαλανάδου, στην κορφή ενός βουνού, ένιωθε ασφαλής"…

Δείτε έργα της Κατερίνας Ζαζάνη, από τον κατάλογο της ατομικής της έκθεσης στη Νάξο το 2006, όπως τα δημοσιεύει το "Naxos News":