AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

27 Φεβ 2015

Ερώτηση Σεβαστάκη στη Βουλή για την έλλειψη ψηφιακού σήματος στη Σάμο

 
Ερώτηση προς τον Υπουργό Επικρατείας με θέμα την έλλειψη ψηφιακού σήματος της DIGEA μετά τις 6/2/2015 σε εκτεταμένη περιοχή της Σάμου, απηύθυνε ο βουλευτής στην Εκλογική Περιφέρεια Σάμου, Δημήτρης Σεβαστάκης. Δείτε την ερώτηση αναλυτικά:

"Μετά την εγκατάσταση και λειτουργία του επίγειου ψηφιακού σήματος της DIGEA στην Σάμο (6/2/2015), παρατηρείται έλλειψη σήματος σε μεγάλη περιοχή της Σάμου και ειδικότερα στις -κατά τον χαρακτηρισμό της εταιρείας DIGEA- "λευκές περιοχές" του νησιού και συγκεκριμένα  στη βορειοανατολική γεωγραφική περιοχή του νησιού, που ορίζεται από τους οικισμούς  (Κέδρος, Κοκκάρι, Βουρλιώτες, Άγιος Κωνσταντίνος).                             
 
Αυτό  έχει ως αποτέλεσμα  σημαντικός αριθμός συμπολιτών μας  να μην έχουν τη δυνατότητα καθημερινής τηλεοπτικής ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, που κρίνεται απαραίτητη στις απομακρυσμένες περιοχές της Π.Ε. Σάμου, πολλώ δε μάλλον όταν αυτές βρίσκονται στα βόρεια και ανατολικά σύνορα της χώρας μας.                                     
 
Η ελλιπής κάλυψη του νέου δικτύου εντείνει το αίσθημα απομόνωσης και δυσαρέσκειας των κατοίκων, καθώς πολλοί αναγκάζονται να επιβαρυνθούν με το καθόλου αμελητέο κόστος σύνδεσης με εναλλακτικούς ιδιωτικούς παρόχους ψηφιακού σήματος, ενώ πληρώνουν τα ανάλογα ανταποδοτικά τέλη μέσω των λογαριασμών  της ΔΕΗ. Να σημειωθεί ότι ακόμα και όταν λειτουργούσε το αναλογικό σήμα , η πρόσβαση στα τηλεοπτικά κανάλια εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας ήταν εξόχως προβληματική (λόγω παρεμβολών από τη γείτονα χώρα κ.λπ.).         
 
Σε μια εποχή κατά την οποία η άρση της απομόνωσης των ακριτικών νησιών, αλλά και ένα σύνολο χαρακτηριστικών που περιλαμβάνονται στον όρο της νησιωτικότητας (ιδιαίτερη γεωγραφική, πολιτιστική, οικονομική, κοινωνική και βιωματική ταυτότητα), αποτελούν ζητήματα άμεσης προτεραιότητας και εθνικής σημασίας, ο  Υπουργός ερωτάται για τα ακόλουθα:

α) Η εταιρεία DIGEA μέχρι ποιου σημείου είναι συνεπής στις συμβατικές της υποχρεώσεις σε ό,τι αφορά το νομό Σάμου;

β) Γιατί  στο σχεδιασμό της εταιρείας αφήνεται
"ακάλυπτη" εκτεταμένη περιοχή της Σάμου, με αποτέλεσμα την καταστρατήγηση της ισοτιμίας και ισονομίας  ακόμα και στον τομέα της ενημέρωσης και ψυχαγωγίας;

γ) Με ποιον τρόπο  θα επιτευχθεί  άμεσα η πλήρης κάλυψη του νομού μας από το επίγειο ψηφιακό σήμα της DIGEA;

Ο ερωτών βουλευτής
Δημήτριος Σεβαστάκης