AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

27 Φεβ 2015

Οι ταινίες της Κινηματογραφικής Λέσχης Σάμου το Σαββατοκύριακο 28/2-1/3


Η Κινηματογραφική Λέσχη Σάμου προβάλλει στις 9 το βράδυ του Σαββάτου 28 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, την ταινία "Ο εγωιστής γίγαντας (The Selfish Giant)". Την Κυριακή, στην ίδια αίθουσα θα προβληθεί δωρεάν στις 7 το βράδυ το ντοκιμαντέρ "Αδάμαστη φύση".

Η ταινία "Ο εγωιστής γίγαντας" είναι μια δραματική ταινία αγγλικής παραγωγής του 2013.

Η υπόθεση της ταινίας

Όταν αποβάλλουν από το σχολείο τον 13 χρονών Άρμπορ και τον καλύτερο του φίλο Σουίφτι και ζώντας σαν ξένοι στην ίδια τους τη γειτονιά, τα δύο αγόρια γνωρίζουν το Κίτεν, έναν ρακοσυλλέκτη της περιοχής. Στην προσπάθεια τους να βγάλουν κάποια χρήματα, αλλά και να βρουν έναν σκοπό στη ζωή τους, ξεκινούν να δουλεύουν για εκείνον, συλλέγοντας μεταλλικά απορρίμματα και καλώδια, χρησιμοποιώντας ένα άλογο κι ένα κάρο.


Ο Σουίφτι έχει φυσικό ταλέντο με τα άλογα, ενώ ο Άρμπορ προσπαθεί να μιμηθεί τον Κίτεν -με σκοπό να τον εντυπωσιάσει και να κερδίσει περισσότερα χρήματα. Ωστόσο, o Κίτεν φαίνεται να δείχνει μεγαλύτερη αδυναμία στον Σουίφτι, αφήνοντας τον Άρμπορ στο περιθώριο. Η φιλία των δύο αγοριών δοκιμάζεται, καθώς ο Άρμπορ γίνεται ολοένα και πιο άπληστος. Η ένταση κορυφώνεται, οδηγώντας σε ένα τραγικό γεγονός, το οποίο θα τους μεταμορφώσει.


Σκηνοθεσία: Clio Barnard. Πρωταγωνιστούν: Conner Chapman, Shaun Thomas, Sean Gilder κ.ά.

Διάρκεια: 91 '.

Δείτε το trailer της ταινίας:




Το διάρκειας 60 λεπτών ντοκιμαντέρ "Αδάμαστη Φύση" είναι ελληνικής παραγωγής και έχει ως θέμα την παρουσίαση του Εθνικού Πάρκου Οροσειράς Ροδόπης.