AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

17 Φεβ 2015

Ο Δημήτρης Σεβαστάκης στην Ε.Ο.Σ.Σ


Την Ένωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου (Ε.Ο.Σ.Σ) επισκέφθηκε τη Δευτέρα ο βουλευτής Σάμου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Δημήτρης Σεβαστάκης, συνοδευόμενος από μέλη της Ν.Ε. Σάμου του κόμματος.
  
Συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της Ε.Ο.Σ.Σ, κ. Καραγιάννη, τον Γενικό διευθυντή κ. Τσακαλάκη και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης.

Έγινε πλήρης ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για όλα τα προβλήματα οικονομικά, θεσμικά και στρατηγικά που απασχολούν τον Συνεταιρισμό. Λόγω του ηγεμονικού ρόλου του Συνεταιρισμού, τα προβλήματα αφορούν το σύνολο των αμπελουργών αλλά και την γενικότερη παραγωγική φυσιογνωμία της Σάμου. 

Πιο αναλυτικά, το Δ.Σ και ο Γενικός Διευθυντής της Ε.Ο.Σ.Σ έθεσαν στον κ. Σεβαστάκη τα στρατηγικής σημασίας ζητήματα που απασχολούν την Σαμιακή αμπελουργία, τους Αμπελουργούς και την Ε.Ο.Σ.Σ, το θέμα της αναγκαστικότητας και τα θέματα του τραπεζικού δανεισμού και της φορολογίας της Ε.Ο.Σ.Σ.

Εξήγησε στον βουλευτή ότι η ύπαρξη και λειτουργία της Ε.Ο.Σ.Σ με τον αναγκαστικό νόμο 6085/1934 είναι αποκρυσταλωμένη, ομόφωνη και αδιαπραγμάτευτη θέση των Αμπελουργών και της τοπικής οικονομίας της Σάμου.

Ενημέρωσε επίσης τον βουλευτή για το ομόφωνο διεκδικητικό πλαίσιο της Ε.Ο.Σ.Σ αναφορικά με τη διευθέτηση του τραπεζικού χρέους (50% διαγραφή, τριετής περίοδος χάριτος χωρίς τόκους και προσαυξήσεις) και την υπερφορολόγηση της Ε.Ο.Σ.Σ, που αποτελούν τις κύριες αιτίες της δραματικής μείωσης του εισοδήματος των Αμπελουργών τα τελευταία χρόνια.

Ο κ. Σεβαστάκης, αφού υπέβαλε διευκρινιστικές ερωτήσεις, συμφώνησε σε από κοινού επίσκεψη με το ΔΣ της Ε.Ο.Σ.Σ και αντιπροσωπεία Βουλευτών των κομμάτων της Βουλής, στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου θα τεθούν τα παραπάνω ζητήματα και θα διεκδικηθούν λύσεις στο πλαίσιο των ομόφωνων αποφάσεων της οργανωμένης τοπικής κοινωνίας (Δημοτικό-Περιφερειακό Συμβούλιο, Ε.Κ.Σ, Σύλλογοι, Σωματεία κ.λ.π) και των οργάνων (ΓΣ, ΔΣ) της Ε.Ο.Σ.Σ και των Πρωτοβάθμιων Συνεταιρισμών.