AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

25 Φεβ 2015

Περιφερειακό Συμβούλιο ζητά από τον Κατρακάζο ο Αγγελόπουλος


Επιστολή προς τον Αντιπεριφερειάρχη Νίκο Κατρακάζο απέστειλε ο Δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος. Του ζητά τη σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου και του εξηγεί το σκεπτικό του.

Σύμφωνα με τον κ. Αγγελόπουλο, "η αναπροσαρμογή των συντελεστών Φ.Π.Α. είναι στην λίστα των δεσμεύσεων που ανέλαβε η Κυβέρνηση έναντι των εταίρων μας, στο πλαίσιο της νέας διαπραγμάτευσης. Διαγράφεται το ισχυρό ενδεχόμενο αύξησης του μειωμένου συντελεστή στα νησιά μας, παρά το γεγονός ότι η σχετική απόφαση έχει επικυρωθεί, με ομοφωνία, από το Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε.

Υπογραμμίζω ότι η Ευρωπαϊκή αυτή απόφαση αποσκοπεί στο να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και να αντισταθμίσει το αυξημένο κόστος μεταφοράς των προϊόντων και αγαθών στα νησιά. Ευρύτερος στόχος είναι να αποτραπεί η ανισότητα ανάμεσα στην Ηπειρωτική και τη Νησιωτική Ευρώπη".

"Προτείνω να συγκληθεί άμεσα, με πρωτοβουλία σου, Περιφερειακό Συμβούλιο προκειμένου να συζητηθεί το μείζον αυτό θέμα, που αφορά άμεσα την ανάπτυξη των νησιών μας και συναρτάται με την αρχή της Νησιωτικότητας
", ζητά ο Δήμαρχος Σάμου από τον Αντιπεριφερειάρχη.