AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

20 Φεβ 2015

Επίσχεση εργασίας από το πλήρωμα του "Μυτιλήνη"


Ακινητοποιημένο στο Καρλόβασι, λόγω επίσχεσης εργασίας από το πλήρωμα για μη καταβολή δεδουλευμένων, παραμένει από την Πέμπτη το "Μυτιλήνη" της NEL. Σύμφωνα με την εταιρεία, ήταν προγραμματισμένο να μεταφερθεί την Παρασκευή με ρυμουλκό στον Πειραιά για την αποκατάσταση της βλάβης του και την εκ νέου δρομολόγησή του.

Στην επίσχεση εργασίας, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (Π.Ε.Ν.Ε.Ν), συμμετέχει το 80% του πληρώματος, ενώ το συγκεκριμένο πλοίο ήταν ακινητοποιημένο εδώ και 15 ημέρες στη Σάμο, λόγω μηχανικής βλάβης.

Η Π.Ε.Ν.Ε.Ν προειδοποιεί με κλιμάκωση του αγώνα της και με γενικευμένη κινητοποίηση στο σύνολο των ακτοπλοϊκών εταιριών, ενώ καλεί τη ναυτιλιακή εταιρεία NEL και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας να πάρουν άμεσα μέτρα για τις οφειλές στα πληρώματα.

Στελέχη της NEL τόνισαν για το θέμα του "Μυτιλήνη" ότι τέτοιου είδους κινήσεις δεν ωφελούν τους ναυτικούς της εταιρείας και τους εργαζόμενους και σημείωσαν ότι έχει κατατεθεί σχετικό υπόμνημα 200 σελίδων στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας αναφορικά με το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

Πηγή: Α.Π.Ε-Μ.Π.Ε