AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

16 Φεβ 2015

"Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών": "Δεκατρείς αιρετοί εξελέγησαν ενώ χρωστούν"


Για αιρετούς που έχουν οφειλές προς τον Δήμο Σάμου και παρά τη σχετική  απαγόρευση του νόμου εξελέγησαν σε θέσεις δημοτικών συμβούλων και προέδρων Κοινοτήτων στο νησί κάνει λόγο ο δημοτικός σύμβουλος επικεφαλής της "Αδέσμευτης Κίνησης Πολιτών Σάμου" (Α.Κ.Ι.Σ), Αντώνης Σίμος. Ζητά από τον Δήμαρχο να διευθετήσει το ζήτημα.

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρει η Α.Κ.Ι.Σ, "είχαμε ζητήσει με αίτηση, από τις πρώτες ημέρες εγκατάστασης της νέας δημοτικής αρχής, κατάσταση με τους αιρετούς που είχαν οφειλές προς τον Δήμο. Ο Δήμαρχος Σάμου μάς έδωσε τα στοιχεία δεκατριών συνολικά οφειλετών, μετά από πέντε ολόκληρους μήνες καθυστέρηση, παρότι όφειλε να μας απαντήσει μέσα σε διάστημα τριάντα ημερών.

Σημειωτέον, οι άνθρωποι αυτοί ασκούν σήμερα καθήκοντα δημοτικών συμβούλων και προέδρων κοινοτήτων, παρά την ρητή απαγόρευση του νόμου. Δέκα από αυτούς ανήκουν στην παράταξη του νυν Δημάρχου κ. Αγγελόπουλου και οι άλλοι τρεις στην παράταξη του τέως Δημάρχου κ. Θάνου.

Ο Δήμαρχος Σάμου, παρότι γνώριζε ή όφειλε να γνωρίζει την υφιστάμενη νομοθεσία (νόμος 3852 άρθρο 15 παράγραφος 1 και 2), που απαγορεύει στους οφειλέτες του δήμου να ασκούν τα παραπάνω καθήκοντα, επέτρεψε στους δεκατρείς αυτούς οφειλέτες, για ευνόητους λόγους, να ορκιστούν και να αναλάβουν καθήκοντα δημοτικών συμβούλων και προέδρων κοινοτήτων.

Η ΑΚΙΣ δεν θα προχωρήσει σε ένδικες ενέργειες για την αποκατάσταση της νομιμότητας και της παράτυπης σύνθεσης του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς δεν επιθυμεί ποινικοποίηση της αυτοδιοίκησης.

Καλεί ωστόσο τον Δήμαρχο Σάμου να αναλάβει ακέραια τις ευθύνες του απέναντι στον σαμιακό λαό και να προχωρήσει άμεσα στη διευθέτηση του θέματος
".