AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

26 Φεβ 2015

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Σεμινάριο σαμιώτικων χορών στην Κοζάνη!


Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου (ΧΟΡ.Ο.Σ) παρουσίασε το περασμένο Σάββατο τη μουσικοχορευτική παράδοση και τα έθιμα της Σάμου, της Ικαρίας και των Φούρνων σε σεμινάριο που διοργάνωσε στην Κοζάνη ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Πλατάνια".

Την επιμέλεια της παρουσίασης είχε ο εκπαιδευτικός και ιδρυτικό μέλος του Χορευτικού Ομίλου Σάμου, Μάκης Ευαγγέλου, ενώ πολύτιμη ήταν και η βοήθεια του προέδρου του ΧΟΡ.Ο.Σ, Φίλιππου Πυργιώτη.

Τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Κοζάνης "Πλατάνια" υποδέχτηκαν θερμά τους εκπροσώπους της σαμιώτικης αποστολής, και παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τον πλούτο της σαμιώτικης, ικαριώτικης και φουρνιώτικης παράδοσης.

Με αφορμή την περίοδο της αποκριάς, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μάθουν τη σαμιώτικη προέλευση του γνωστού τραγουδιού ‘Ο Μπάρμπα – Μαθιός’ και του σαμιώτικου χορού ‘Αμπάς’, ενώ δεν έλειπαν ο διάσημος ‘Ικαριώτικος’ χορός και ο ‘Κουρσάρικος’ των Φούρνων.

Να σημειωθεί ότι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το σεμινάριο εντελώς δωρεάν, χάρη στον εθελοντισμό των διοργανωτών και των μελών του ΧΟΡ.Ο.Σ, καθώς και τη θέληση των δύο συλλόγων, για τη διατήρηση και διάδοση της ελληνικής παράδοσης.

Δείτε φωτογραφίες από το σεμινάριο!








Σημειώνεται ότι οι εκπρόσωποι του Χορευτικού Ομίλου Σάμου, με αφορμή την παρουσία τους στην Κοζάνη, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα παραδοσιακά έθιμα της αποκριάς στην πόλη, ενώ παρακολούθησαν και συμμετείχαν στο έθιμο του ‘φανού’ στο πλαίσιο της καταγραφής των στοιχείων της παράδοσης, που αποτελεί βασικό στόχο του Ομίλου.