AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

1 Φεβ 2016

Ακόμα περισσότερες οι συμμετοχές στο συλλαλητήριο της Πέμπτης 4/2


Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση της 4ης Φεβρουαρίου απευθύνουν και άλλοι σύλλογοι και φορείς της Σάμου.

Μετά το Εργατικό Κέντρο, το Σωματείο Εργαζομένων σε Ξενοδοχεία, Τουριστικά Γραφεία και Επισιτιστικά Επαγγέλματα, τον Σύνδεσμο Συνταξιούχων Καρλοβάσου, το Π.Α.ΜΕ, αλλά και τις κινητοποιήσεις από την Ε.Ο.Σ.Σ και τους εμπόρους στην πόλη της Σάμου και στο Καρλόβασι, τώρα συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Πέμπτης δηλώνουν και οι εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου.

Όπως αναφέρουν, μεταξύ άλλων, "η κοινωνική ασφάλιση για την κυβέρνηση είναι κόστος! Για εμάς είναι αναφαίρετο δικαίωμα, είναι η ζωή μας και η προστασία των οικογενειών μας! Η κοινωνική ασφάλιση δεν χαρίστηκε. Τα εκατομμύρια των εργαζομένων κατέκτησαν αυτό το δικαίωμα με σκληρούς αιματηρούς πολύχρονους αγώνες. Για να έχουν οι εργαζόμενοι ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη, να έχουν προστασία οι ίδιοι και οι οικογένειές τους στην ασθένεια, στην αναπηρία, στην ανεργία, στη μητρότητα, στην ανατροφή των παιδιών, στον επαγγελματικό κίνδυνο και τις επαγγελματικές ασθένειες.

Με τον νόμο της κυβέρνησης ανοίγει ο δρόμος για να απαλλαγούν κράτος και εργοδοσία από το να πληρώνουν για την κοινωνική ασφάλιση. Αυτό φανερώνει ότι η ανάπτυξη για την οποία μιλούν θα στηθεί πάνω στα δικά μας κορμιά, πάνω στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας!
".

Με τη σειρά του και το Σωματείο Συνταξιούχων Σάμου ζητά "να μην περάσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, ούτε στην Βουλή, ούτε στη ζωή!".

"Ήρθε η ώρα της κρίσης. ή εμείς .. ή αυτοί!"
αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι συνταξιούχοι. "Μέσα σε πέντε χρόνια χάσαμε τη μισή μας σύνταξη και τώρα θέλουν να ισοπεδώσουν τα πάντα με την εθνική σύνταξη των 384 ευρώ και κάτι ανταποδοτικά (όπως τα λένε) ψίχουλα.

Δέστε στο Νοσοκομείο της Σάμου όπου έχει διαλυθεί η δημόσια υγειονομική περίθαλψη και παρ' όλες τις φιλότιμες προσπάθειες του ελλειμματικού προσωπικού, τμήματα δεν μπορούν να λειτουργήσουν, άλλα ετοιμάζονται για κλείσιμο, μηχανήματα έχουν χαρακτηρισθεί σαν επικίνδυνα για το προσωπικό (κλίβανος αποστείρωσης εργαλείων) και συνεχώς βγαίνουν εκτός λειτουργίας, γιατροί βγαίνουν στη σύνταξη χωρίς να αναπληρώνονται (ακόμα και μονήρεις ειδικότητες), φαρμακευτικός και λοιπός εξοπλισμός δεν επαρκεί με αποτέλεσμα να στέλνουν τους ασθενείς είτε για εξετάσεις, είτε για αγορά εξοπλισμού στην ιδιωτική αγορά..."
υποστηρίζουν.

Και οι γυναίκες του νησιού, μέλη της Προοδευτικής Κίνησης Γυναικών, του Συλλόγου Γυναικών Μυτιληνιών και της Ομάδας Ο.Γ.Ε Καρλοβάσου, συμπαραστέκονται "στον δίκαιο αγώνα των αγροτών, των εργατών, των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας" και καλούν "στα μπλόκα του αγώνα ενάντια στο νομοσχέδιο σφαγείο για το ασφαλιστικό".

Όπως εξηγούν, "η πρόταση-σφαγείο των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων που κατέθεσε η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΑΝ.ΕΛ δεν αφήνει καμιά μας απ' έξω. Ούτε τις σημερινές συνταξιούχους, ούτε τις αυριανές. Χτυπάει ιδιαίτερα τη νέα γενιά, τις νέες γυναίκες, που περιπλανιούνται από την ανεργία στην ανασφάλιστη και κακοπληρωμένη δουλειά, με τις ευέλικτες εργασιακές σχέσεις.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο, να μη φτάσει στη Βουλή. Τα ελλείμματα στα ταμεία να τα πληρώσουν αυτοί που τα προκάλεσαν, δηλαδή το κράτος και το κεφάλαιο. Δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλες και για όλους
" ζητούν οι Σαμιώτισσες.

Από την πλευρά του, ο Σύλλογος Τριτέκνων του Νομού Σάμου ανακοίνωσε τη συμμετοχή  του στο 24ωρο κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, ενάντια στην εφαρμογή του προτεινόμενου ασφαλιστικού σχεδίου της κυβέρνησης.

"Οι τρίτεκνες οικογένειες έχουν πληγεί από τα ασφαλιστικά μέτρα και είμαστε υποχρεωμένοι να σταθούμε στο πλευρό όλων των ασφαλισμένων" αναφέρει ο σύλλογος, που θα ανοίξει το γραφείο του μόνο την Παρασκευή τις ίδιες ώρες προς εξυπηρέτηση των μελών.


Πηγή φωτογραφίας: 902.gr