AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

26 Μαΐ 2016

Μεγάλο συνέδριο της Κ.Ε.Δ.Ε για το προσφυγικό από 2 έως 4/6 στη Σάμο

 

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε) διοργανώνει από 2 έως 4 Ιουνίου στη Σάμο το συνέδριο με θέμα "Η τοπική αυτοδιοίκηση, οι προσφυγικές ροές και το μεταναστευτικό ζήτημα - Επιπτώσεις στην κοινωνία, την οικονομία και τον τουρισμό".

Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα ανακοινωθούν τα συμπεράσματα εμπεριστατωμένης μελέτης για τις επιπτώσεις της προσφυγικής κρίσης στην κοινωνία, την οικονομία και τον τουρισμό, την οποία εκπόνησε το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης με πρωτοβουλία της Κ.Ε.Δ.Ε.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν Υπουργοί, εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων, Δήμαρχοι Ευρωπαϊκών Πόλεων, εκπρόσωποι του Συμβουλίου Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης, εκπρόσωποι της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και εκπρόσωποι Μ.Κ.Ο.  

Η προσφυγική κρίση σήμερα, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα για την πατρίδα μας που καλείται να διαχειριστεί τεράστιο αριθμό προσφύγων και μεταναστών.

Ταυτόχρονα, όμως, το προσφυγικό, ένα ζήτημα με ανθρωπιστική διάσταση, ανέδειξε αδυναμίες και ελλείμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα όπως η κοινή εξωτερική πολιτική, ο σεβασμός στους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, η αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών-μελών και η δυνατότητα κοινών αποφάσεων πάνω από τα εθνικά συμφέροντα του κράτους – μέλους.

Βασικός στόχος του Συνεδρίου είναι να προσδιοριστούν συγκεκριμένες λύσεις, καθώς η διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος χρήζει άμεσης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης από το σύνολο της Αυτοδιοίκησης.

Παράλληλα θα υπάρξουν τοποθετήσεις συνέδρων για τις εξής θεματικές ενότητες:  

- "Ελλάδα & το Προσφυγικό Ζήτημα Εθνική Απειλή ή Εθνική Πρόκληση"   

- "Στρατηγικός Σχεδιασμός Διαχείρισης του Προσφυγικού Ζητήματος σε Τοπικό Επίπεδο – Ο Ρόλος των Δήμων από τη μέχρι σήμερα εμπειρία",

- "Η Μετανάστευση στις Πόλεις – Ανασχεδιασμός του Αστικού Ιστού Κοινωνική Ενσωμάτωση",

- "Τουρισμός – Ανάπτυξη και Προσφυγικές Ροές"

- "Κοινωνική αλληλεγγύη, Εθελοντισμός και Ανθρωπιστική Βοήθεια".
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου: