AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

14 Μαΐ 2016

Έπαινοι για δύο νηπιαγωγεία της Σάμου από το Υπουργείο Παιδείας


Το Νηπιαγωγείο Πυθαγορείου και το 3ο Νηπιαγωγείο Βαθέος Σάμου ήταν μεταξύ των σχολείων που έλαβαν τιμητικό έπαινο από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (ΥΠ.Π.Ε.Θ) για τη συμβολή τους στην προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των παιδιών στο προσφυγικό ζήτημα.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου:

"Το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων αναγνωρίζοντας τη σημαντική συμβολή των προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα, στο πλαίσιο της φετινής εγκυκλίου σχολικών δραστηριοτήτων (Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικών) και των αντίστοιχων δράσεων συγχαίρει όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές τους για την ευαισθητοποίηση που επέδειξαν και τις δράσεις που ανέλαβαν.

Η ανταπόκριση της εκπαιδευτικής κοινότητας στο προσφυγικό ζήτημα ήταν σχεδόν καθολική, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των σχολείων υλοποίησαν ποικίλες σχετικές δράσεις.

Ως συμβολική πράξη ανάδειξης και αναγνώρισης της ευαισθητοποίησης της εκπαιδευτικής κοινότητας στο προσφυγικό ζήτημα, το Υπουργείο Παιδείας θα απονείμει τιμητικό έπαινο σε κάθε σχολείο που προτάθηκε από τους Υπευθύνους Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας".


Η εκδήλωση απονομής, με τη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών κυρίως της Αττικής, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10 Μαΐου σε αίθουσα του ΥΠ.Π.Ε.Θ, και περιλάμβανε ενδεικτικές παρουσιάσεις των έργων των παιδιών μέσω βίντεο, την επικοινωνία μέσω Skype με σχολεία της περιφέρειας και απονομή των επαίνων".

Όλη η εκδήλωση μεταδόθηκε απευθείας από την ιστοσελίδα του ΥΠ.Π.Ε.Θ.