AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

26 Μαΐ 2016

Κουμαίικα Σάμου: "Δεν έχουμε τα αυτονόητα"


Μέλη της δημοτικής παράταξης "Ανατροπή" επισκέφτηκαν την Τρίτη την τοπική κοινότητα των Κουμαιίκων Σάμου.

Η επίσκεψη ξεκίνησε από το κοινοτικό κατάστημα, όπου ο πρόεδρος της κοινότητας, Γιάννης Ζούμπος, τους υποδέχτηκε και τους ενημέρωσε για τα τρέχοντα θέματα του χωριού.

Ο πρόεδρος της κοινότητας αναφέρθηκε σε ότι γίνεται και σε ότι είναι προγραμματισμένο να γίνει. Αναφορά έγινε και σε δύο θέματα που πρέπει να διευθετηθούν. Το ένα είναι η ζημιά από την θεομηνία του Ιανουαρίου στον Μπάλο, που πρέπει να αποκατασταθεί, και το άλλο είναι ο δρόμος Μπάλου – Πεύκου, που θα ήταν ωφέλιμο να ασφαλτοστρωθεί.

Στην συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η προκαθορισμένη ομιλία στην πλατεία του χωριού. Έγινε ενημέρωση από τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, Χρήστο Χατζηχριστοδούλου, αλλά και από τους συνεργάτες του, για διάφορα θέματα του δήμου. Συγκεκριμένα, έγινε αναφορά για την μη τήρηση κάποιων άρθρων της νομοθεσίας του Καλλικράτη, για τις συμβάσεις προσωπικού που έχουν γίνει, αλλά και για τα χρήματα που διαχειρίζεται και δαπανά η δημοτική αρχή.

Η συζήτηση που ακολούθησε με τους παρευρισκομένους ήταν ουσιώδης. Όπως χαρακτηριστικά είπε κάτοικος του χωριού, δεν έχουν τα αυτονόητα. Δεν έχουν λυθεί βασικά ζητήματα, όπως η συγκοινωνία, που είναι ένα μείζων πρόβλημα των χωριών της Σάμου, και έτσι δεν μπορούν οι κάτοικοι να πάνε πουθενά αν δεν έχουν δικό τους μεταφορικό μέσον. Επιπρόσθετα, πολλά καθημερινά προβλήματα του χωριού πρέπει να τα διευθετήσουν και να τα λύσουν από μόνοι τους.   

Αναφορά έγινε και στην τοποθέτηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας, που προσπαθείτε να γίνει εκ νέου. Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, λόγω της διασφάλισης της υγείας τους, ήταν αντίθετοι στο παρελθόν, αλλά είναι αντίθετοι και τώρα.