AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

25 Μαΐ 2016

Βλάβη στον βιολογικό καθαρισμό της πόλης της Σάμου

 

Κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού της πόλεως Σάμου παρατηρήθηκε το πρωί της Τετάρτης αστοχία στον καταθλιπτικό αγωγό στην περιοχή "Ροδίτσες". 

Με τη συνδρομή της πυροσβεστικής υπηρεσίας, καθαρίστηκε η περιοχή και αποκαταστάθηκε πρόχειρα με επίστρωση του οδοστρώματος, ενώ στις αμέσως επόμενες ημέρες θα γίνει  η οριστική αποκατάσταση της ζημιάς.

Η δοκιμαστική λειτουργία του έργου, εδώ και δύο μήνες, δεν παρουσίασε ιδιαίτερα προβλήματα. 

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, "όπως επανειλημμένα έχουμε ενημερώσει τόσο με δελτία τύπου, όσο και στο Δημοτικό Συμβούλιο, η λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού, ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2016, στα πλαίσια της δοκιμαστικής λειτουργίας, τόσο των εγκαταστάσεων, όσο και του καταθλιπτικού αγωγού.

Τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν, μέχρι σήμερα, οφείλονται σε αστοχίες του καταθλιπτικού αγωγού, έργο το οποίο κατασκευάστηκε από την εταιρεία «ΔΙΚΤΥΩΣΗ».

Η ορθή και ομαλή λειτουργία του καταθλιπτικού αγωγού, υπό πίεση, παραμένει ζητούμενο, αφού η έκταση της αστοχίας, δεν μπορεί, σήμερα, να εκτιμηθεί μακροσκοπικά.

Η Δημοτική Αρχή, αλλά και ο Δήμος Σάμου, γενικότερα, στο πλαίσιο της συνέχειας της Διοίκησης, έχει την υποχρέωση να καταστήσει το έργο του Βιολογικού Καθαρισμού, συνολικά, λειτουργικό, ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι κανένα από τμήμα του έργου αυτού δεν κατασκευάστηκε στο διάστημα της θητείας της.

Σε διαφορετική περίπτωση, η Ε.Ε. θα ζητήσει, να αποδοθούν τα 18.000.000 € που δαπανήθηκαν για την κατασκευή τόσο του βιολογικού καθαρισμού όσο και των συνοδών του έργων, στα πλαίσια τήρησης της νομοθεσίας σχετικά με την επιβολή δημοσιονομικών διορθώσεων
".