AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

20 Μαΐ 2016

"Να σταματήσει η εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας"

 

Ερώτηση προς την περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, για το θέμα της εγκατάστασης κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή Ρεματέικα Σάμου έθεσε ο Περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση”, Αντώνης Δράκος.

Ο κ. Δράκος αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

"Ερωτώ την Κα Περιφερειάρχη και τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη περιβάλλοντος, τι μέτρα θα πάρει η περιφέρεια ώστε να σταματήσει η εγκατάσταση κεραιών Cosmote και Vodafone στη περιοχή Ρεματέικα στα όρια των Δημοτικών ενοτήτων Καρλοβάσου και Μαραθοκάμπου. Μια εγκατάσταση για την οποία αντιδρούν σύσσωμοι οι κάτοικοι 6 χωριών με αποφάσεις των εκλεγμένων τοπικών τους συμβουλίων και του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμου.
   
Είναι απαίτηση των κατοίκων των 6 χωριών της περιοχής (Μαραθόκαμπος, Πλάτανος, Κουμέικα, Σκουραίικα, Κονταίικα, Αγ. Θεόδωρος). Μια απαίτηση που εκφράστηκε με κινητοποιήσεις στην πρώτη προσπάθεια εγκατάστασης από την Cosmote που έγινε παλιότερα και τώρα επανέρχονται με νέα προσπάθεια από τη Vodafone.
   
Για αυτές τους τις διαμαρτυρίες, ήδη σύρθηκαν στα δικαστήρια και αθωώθηκαν οι 6 πρόεδροι των χωριών που συνορεύουν με τον χώρο των υπό εγκατάσταση κεραιών. Δικαστήρια που θα συνεχιστούν με την κλήση σε δίκη και άλλων κατοίκων της περιοχής.
   
Ζητάμε να γίνουν δεκτές οι ενστάσεις και διαμαρτυρίες των εκλεγμένων συμβουλίων και όλων των κατοίκων των 6 χωριών και να ζητηθεί η ανάκληση και της αδείας, όπως και η έγκριση της Μ.Π.Ε από την περιφέρεια
".