AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

21 Μαΐ 2016

Ιστοσελίδα απέκτησε η φωτογραφική ομάδα "Φωτόνησος"


Η Φωτογραφική Ομάδα Κοντακαίικων Σάμου "Φωτόνησος" απέκτησε πριν λίγες μέρες την δική της ιστοσελίδα.

Στην ιστοσελίδα αυτή προβάλλονται οι φωτογραφίες των παιδιών και των ενήλικων μελών της ομάδας.

Σταδιακά θα ενσωματωθούν και οι φετινές φωτογραφίες, όπως θα προστεθούν και τα μέλη που ήρθαν στην ομάδα από φέτος.

Η gallery με τίτλο "Παιδικό Τμήμα Ι" περιλαμβάνει τις φωτογραφίες των παιδιών από το σχολικό πρόγραμμα φωτογραφίας της Δ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Κοντακαιίκων κατά το έτος 2013-14.


Σχετικά με την ομάδα "Φωτόνησος"

Τον Νοέμβριο του 2013, στο Δημοτικό Σχολείο Κοντακαίικων Σάμου  ξεκίνησε η υλοποίηση ενός πιλοτικού προγράμματος διδασκαλίας της Φωτογραφίας στο δημοτικό σχολείο.

Η επιτυχής υλοποίηση του προγράμματος αυτού και η συνακόλουθη επιθυμία παιδιών και ενηλίκων του χωριού οδήγησαν τον Οκτώβριο του 2014 στη δημιουργία της φωτογραφικής ομάδας "Φωτόνησος", στους κόλπους του συλλόγου «ΑΨΕΣ Πυθαγόρας» Κοντακαίικων Σάμου.

Έτσι, από το ξεκίνημά της, η Φωτόνησος συγκροτήθηκε από το παιδικό της τμήμα και το τμήμα ενηλίκων, με σκοπό τη μελέτη, την παραγωγή και τη διάδοση της δημιουργικής φωτογραφίας στους κατοίκους του νησιού.

Κατά τη διάρκεια του έτους τα μέλη της ομάδας πραγματοποιούν τακτικές συναντήσεις όπου ασχολούνται με θέματα που αφορούν στην Ιστορία και Αισθητική της Φωτογραφίας και έρχονται σε επαφή με τα σημαντικότερα έργα της φωτογραφικής τέχνης.

Η ομάδα συμμετέχει σε πολιτιστικές δράσεις, πραγματοποιεί εκδηλώσεις και εκθέσεις φωτογραφίας των μελών της.

Οι συναντήσεις γίνονται στην αίθουσα του συλλόγου στο χωριό των Κοντακαίικων και είναι ανοιχτές σε όλους τους κατοίκους της Σάμου.

Υπεύθυνος της ομάδας είναι ο Αποστόλης Γιαννακόπουλος.