AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

23 Μαΐ 2016

Τα κρασιά της Σάμου στην Αθήνα

Ο Τίτος Φραντζής, εκπρόσωπος της Ένωσης Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου (Ε.Ο.Σ.Σ), με την περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε, για δεύτερη συνεχή χρονιά, η εκδήλωση γευσιγνωσίας των κρασιών του Αιγαίου στην Αθήνα, με τη στήριξη των Περιφερειών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου. Τα κρασιά της Σάμου έδωσαν και φέτος το "παρών" στην εκδήλωση.

Πιο αναλυτικά, την οινοποιία του νησιού εκπροσώπησαν η Ένωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου (Ε.Ο.Σ.Σ), το Οινοποιείο Βακάκη και η Νοπέρα Οινοποιητική Σάμου.

Στην εκδήλωση γευσιγνωσίας παρουσιάστηκαν κρασιά από σπάνιες, γηγενείς ποικιλίες αμπέλου, ενώ οι πολυάριθμοι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν σπάνιες οινικές δημιουργίες από μικρά και μεγάλα νησιά του Αιγαίου.

Στη γευστική δοκιμή οι επισκέπτες έκαναν ένα οινικό ταξίδι, εκτός από τη Σάμο, στην Ικαρία, στη Λέσβο, στη Λήμνο, στη Χίο, στην Κω, στην Πάρο, στη Ρόδο και στη Σαντορίνη.

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Χριστιάνα Καλογήρου, που ήταν παρούσα στην εκδήλωση, δήλωσε: "Είμαστε εδώ σήμερα για να αναδείξουμε τα κρασιά του Αιγαίου. Είναι η δεύτερη χρονιά που διοργανώνουμε αυτή την εκδήλωση. Τα κρασιά μας έχουν την ιδιαιτερότητα του Αιγαίου και διαρκώς κερδίζουν και στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο. Σε μια εποχή δύσκολη τα μοναδικά αγαθά του τόπου μας είναι ένα 'όπλο' για την Ελλάδα".

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση γευσιγνωσίας των κρασιών του Αιγαίου στην Αθήνα:

Πηγή φωτογραφίας: Σελίδα "ΕΟΣ Σάμου / UWC Samos" στο Facebook

Πηγή φωτογραφίας: Σελίδα "ΕΟΣ Σάμου / UWC Samos" στο Facebook

Πηγή φωτογραφίας: Σελίδα "ΕΟΣ Σάμου / UWC Samos" στο Facebook