AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

30 Μαΐ 2016

Το πρόγραμμα του Ireon Music Festival 2016


To Ireon Music Festival, το μεγαλύτερο μουσικό φεστιβάλ του Αιγαίου, θα διοργανωθεί για άλλη μια φορά τον Αύγουστο στο γραφικό Ηραίο της Σάμου.

Στη σκηνή του θα ανεβούν από τις 7 έως τις 9 Αυγούστου καλλιτέχνες καταξιωμένοι στη μουσική σκηνή της χώρας μας.


Το πρόγραμμα του φεστιβάλ είναι το εξής:

Κυριακή 7 Αυγούστου: Φίλιππος Πλιάτσικας

Δευτέρα 8 Αυγούστου: Imam Baildi & Soul Fire

Τρίτη 9 Αυγούστου: Πάνος Κατσιμίχας & Κίτρινα Ποδήλατα


Οι καλλιτέχνες του Ireon Music Festival 2016
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΠΛΙΑΤΣΙΚΑΣ: "ΤΟ ROCK ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΟΧΘΗΣ"

"Με αφορμή την κυκλοφορία του δίσκου "Ενας ολοκαίνουργιος κόσμος" που είναι φόρος τιμής στον ήχο που είχα πάντα μέσα μου από μικρός, κάνω μια αναδρομή στα χρόνια από το 1987 που πρωτοφτιάχτηκε σε ένα παλιό πέτρινο σπίτι στο Μενίδι η μπάντα που αργότερα ονομάστηκε Πυξ Λαξ μέχρι και σήμερα. Έτσι για τα επόμενο διάστημα θα ταξιδεύω παρέα με όλες εκείνες τις μουσικές και τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω απ΄ αυτές και με μεγάλωσαν. Αυτό που κάποια στιγμή ονομάστηκε: "Το Rock της Δυτικής όχθης"

Εκτός λοιπόν από τα τραγούδια των Πυξ Λαξ και της προσωπικής μου πορείας θα έχουν

Ιδιαίτερη θέση τραγούδια και άλλων μουσικών συνοδοιπόρων, διασκευασμένα με τον ήχο που ξεκίνησε λίγο πριν τη δεκαετία του '90 κι έφτασε μέχρι σήμερα αναπνέοντας κι αλλάζοντας χωρίς να χρειάζεται συνθήματα φτιαγμένα με photoshop για να υπάρχει".

Φίλιππος Πλιάτσικας
IMAM BAILDI: "ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΞΑΝΑ"

Φωτογραφία του Νίκου Αγγελή

"Θυμάσαι όταν ήσουν στο σχολείο, έφτανε Ιούνιος και μετρούσες τις μέρες για να ακούσεις αυτό το κουδούνι που ήταν το τελευταίο της χρονιάς;

Αυτό το συναίσθημα, κάπου μεταξύ ενθουσιασμού, ανυπομονησίας και συσσωρευμένης ενέργειας που θες να βγάλεις από μέσα σου είναι που νιώθουν οι Imam Baildi όταν πλησιάζει το καλοκαίρι.

Και είναι λογικό, γιατί ξέρουν ότι μπροστά τους έχουν το πιο όμορφο ταξίδι.

Ένα ταξίδι στις γεμάτες συγκίνηση συναυλιακές βραδιές του καλοκαιριού, όπου κοινό και καλλιτέχνες γίνονται ένα.

Και φέτος έχουν μερικούς ακόμα λόγους να είναι χαρούμενοι:

Ένα live album που έγινε ανάρπαστο σε όλη την Ελλάδα και ανέβηκε απευθείας στην πρώτη θέση των πωλήσεων στα i-tunes. Την πιο επιτυχημένη μέχρι στιγμής περιοδεία σε 20 πόλεις της Ευρώπης, και τις sold - out αθηναϊκές βραδιές στο Passport Κεραμεικός. Και την κυκλοφορία του πρώτου solo album της τραγουδίστριάς τους, Ρένας Μόρφη, με τον τίτλο Σούλη Ανατολή, σε παραγωγή Imam Baildi.

Καλοκαίρι ξανά, λοιπόν για τους Imam Baildi, και το ταξίδι τους φέτος περιλαμβάνει μία στάση στο Ireon Music Festival τη Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016.

Όπως πάντα, με εφόδιο τη σκηνική τους παρουσία που στις μεγάλες ανοικτές σκηνές είναι ακόμα πιο εκρηκτική, τα κομμάτια που αγαπάει ο κόσμος, και, φυσικά, καινούριες ιδέες και εκπλήξεις, που δεν παραλείπουν ποτέ να εντάξουν στο πρόγραμμά τους.

Μείνετε συντονισμένοι στα social media των Imam Baildi αλλά και στην ολοκαίνουρια σελίδα τους στο Internet (imambaildi.com) για την έναρξη προπώλησης των συναυλιών, και όλες τις πληροφορίες για τους σταθμούς του ταξιδιού τους.


ΠΑΝΟΣ ΚΑΤΣΙΜΙΧΑΣ ΚΑΙ ΚΙΤΡΙΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ
Ο Πάνος Κατσιμίχας και τα Κίτρινα Ποδήλατα μας παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με τις καλύτερες στιγμές της δισκογραφίας των αδελφών Κατσιμίχα, της προσωπικής δισκογραφίας του Πάνου, αλλά και τις δυναμικές ροκ επιτυχίες των Γιώργου & Αλέξανδρου Παντελιά (Κίτρινα Ποδήλατα).

Για τρίτο καλοκαίρι και μετά τις sold out και με παράταση κοινές εμφανίσεις τους στον Σταυρό του Νότου,το Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2015, καθώς και τις sold out εμφανίσεις του Γιώργου και του Αλέξανδρου στον ίδιο χώρο ένα μήνα μετά, οι συντελεστές της μοναδικής και επιτυχημένης αυτής συνεργασίας ετοιμάζονται να μας παρουσιάσουν, ένα νέο πρόγραμμα με όλα τα κομμάτια που θέλουμε να ακούσουμε,παλιά και καινούρια τραγούδια που έχουμε αγαπήσει, σε μία παράσταση, όπου εναλλάσσονται στη σκηνή, σμίγοντας και βάζοντας τα τραγούδια τους σε "συνομιλία".

 
SOUL FIRE
 
Το τραγούδι του Lee "Scratch" Perry, Soul Fire, υπήρξε το σημείο αναφοράς για την δημιουργία της Reggae μπάντας "Soul Fire", από τον συνθέτη και τραγουδιστή Βασίλη Σαββόπουλο - γνωστό και ως Jah Smiley -, στις αρχές του '90. Με τις ζωντανές τους εμφανίσεις τα τελευταία 23 χρόνια, στο Μύλο, στο Block 33(Υδρόγειος),στο 1ο και 2ο Rastavibe Festival, στο River Party το '96, στο ΑΝ Club σε μια κοινή εμφάνιση με τον Mad Professor 2005 και σε διάφορα άλλα μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικου όπως The big big reggae party in Sofia (Βουλγαρια) και Ostroda Reggae Festival (Poland) summer 2007.

Το 2004 βρίσκει τους Soul Fire σε ανοδική πορεία για την καριέρα τους, καθ'ότι η συνεργασία τους με τον διάσημο παραγωγό Mad Professor και τη δισκογραφική εταιρία Music Kitchen, αποφέρει ένα εξαίρετο δισκογραφικό αποτέλεσμα. Το album πλαισιώνουν διάσημοι καλλιτέχνες όπως ο drummer Sinclair - ενεργό μέλος της μπάντας του Lee "Scratch" Perry, "Robotics" - , η Aisha, η Cofi και ο Mafia στα πίσω φωνητικά και ο MC Fredi Kruga στο Cool runnings.

Το πρώτο Ep των Soul Fire κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2004 με τίτλο"The Outtake Mixes" και το Lp "Soul Fire" κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2005.

Τον Μάιο του 2013 κυκλοφόρησε ένα single με τιτλο "Rasta People We Are " και τον Ιούλιο του 2013 κυκλοφόρησε το δεύτερο Lp με τίτλο "Wake Up Your Lion " μια ανεξάρτητη παραγωγή του Jah Smiley που ηχογραφήθηκε στα Soul Fire studios και Dope studios στην Θεσσαλονίκη και κατόπιν το mix ολοκληρώθηκε στα Underground dub studios του Professor Skank στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης.