AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

17 Μαΐ 2016

Οι θέσεις της "Δράσης" στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο


Στo πλαίσιo του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου, η παράταξη "Δράση - Ενότητα - Προοπτική", με επικεφαλής τον Στέλιο Θάνο, έθεσε διάφορες ερωτήσεις και προέβη σε συγκεκριμένες προτάσεις και παρεμβάσεις. Πιο αναλυτικά:

- Έκανε παρέμβαση με ερωτήματα συγκεκριμένων αδιευκρίνιστων σημείων κωδικών του θέματος σχετικά με την αναμόρφωση προϋπολογισμού, τα οποία ήταν ασαφή και αδιευκρίνιστα.

- Υπέβαλε πρόταση για να πάρει απόφαση το δημοτικό συμβούλιο να χαρακτηριστεί το νησί μας ως ασφαλή τουριστικό προορισμό, μιας και ακυρώνονται αιφνιδιαστικά πολλά συμβόλαια τελευταία με αποτέλεσμα πολλά ξενοδοχεία να υπολειτουργούν και οι άνεργοι στο νησί μας να αυξάνονται.

Η "Δράση" κάλεσε τον Δήμο να αξιοποιήσει ουσιαστικά το νομικό πρόσωπο τουρισμού που συνεδρίασε τους τελευταίους μήνες ελάχιστες φορές, να προβάλει την Σάμο αξιοποιώντας και τουρίστες που ήδη κατέφτασαν στο νησί και έκπληκτοι δηλώνουν πως οι συνθήκες διαμονής είναι άριστες και δεν ισχύει τίποτα από αυτά που διέδιδαν γραφεία του εξωτερικού για τις συνθήκες παραμονής στο νησί, επικαλούμενοι διάφορα ΜΜΕ και αναρτήσεις κοινωνικών δικτύων.

Οι υπεύθυνοι της Δράσης πιστεύουν ότι "Σε αυτό το κερδοσκοπικό παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες των επαγγελματιών μας πρέπει να αντιδράσουμε με δράσεις προβολής και ήπιας, προσεκτικής ενημέρωσης ότι ο τόπος μας δεν αποτελεί κίνδυνο για παραθεριστές. Παρόμοιες ενέργειες έχει υλοποιήσει και η Περιφέρεια".

- Με άλλη ερώτηση η "Δράση" ζήτησε ενημέρωση για το πότε θα ολοκληρωθεί η επισκευή σημαντικού τοιχίου στον Μπάλο Κουμεϊκων και έλαβε την απάντηση ότι θα ολοκληρωθεί τμηματικά τα επόμενα χρόνια, αρχής γινομένης από εφέτος.

- Από την παράταξη έγινε ενημέρωση για τις εθελοντικές δράσεις της ΕΤΕΜ Μαραθοκάμπου σε καθαρισμούς παραλιών και σημείων τουριστικού ενδιαφέροντος από τους επαγγελματίες, εκεί όπου ο Δήμος απουσίασε έως τώρα μη αποστέλλοντας τα απαραίτητα συνεργεία καθαρισμού.

- Ερωτήσεις έγιναν σχετικά με το αποτέλεσμα και τα οφέλη που είχαν τελικά οι επισκέψεις αντιπροσωπειών του Δήμου στις ΗΠΑ αλλά και στο Κουσάντασι της Τουρκίας.

- Ενημέρωση ζήτησε και για το στάσιμο θέμα της παραμονής του πλοίου Μυτιλήνη στο λιμάνι Καρλοβάσου.