AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

24 Μαΐ 2016

Θερινό σχολείο για τα δίκτυα τηλεπικοινωνιών 5G από 29/8 έως 5/9 στη Σάμο


Το 2ο Διεθνές Θερινό Σχολείο με τίτλο "Aegean-NetCom2016" και θέμα "Αρχιτεκτονικές και Τεχνολογίες σε Δίκτυα 5ης Γενιάς (Emerging Architectures and Key Technologies for 5G Networks)" θα διεξαχθεί στο Καρλόβασι Σάμου από 29 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου 2016 (For English click here).

Η διοργάνωση πραγματοποιείται από το Εργαστήριο Συστημάτων Υπολογιστών και Επικοινωνιών, του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων, της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Ο γενικότερος όρος «Δίκτυα 5 ης Γενιάς» αναφέρεται σε ένα μελλοντικό δικτυακό περιβάλλον, το οποίο έχει δύο βασικά χαρακτηριστικά: την ετερογένεια, αφού θα ενσωματώνει ένα μεγάλο εύρος από διαφορετικές τεχνολογίες και τη διαλειτουργικότητα μεταξύ των τεχνολογιών.

Το Aegean-NetCom προσφέρει στους συμμετέχοντες μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία να έρθουν σε επαφή με ακαδημαϊκό και ερευνητικό προσωπικό από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, αλλά και με συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα και Εταιρίες του εξωτερικού που βρίσκονται στην επιτομή της τεχνολογίας και της έρευνας σχετικά με το αντικείμενο των δικτύων επικοινωνιών και υπολογιστών.

Στo πλαίσιo του Θερινού Σχολείου θα αναπτυχθεί η επιστημονική αντιμετώπιση ζητημάτων που άπτονται αρχικά της μελέτης και του σχεδιασμού, και στη συνέχεια της υλοποίησης συστημάτων και διατάξεων που θα συμβάλλουν στη νέα γενιά Δικτύων 5G.

Οι θεματικές ενότητες που θα καλυφθούν κατά τη διεξαγωγή του Θερινού Σχολείου είναι:

- Ετερογενή και Μικροκυψελωτά Δίκτυα
- Ενεργειακή Βελτιστοποίηση Δικτύων
- Συνεργατικές Τεχνολογίες
- Συστήματα MIMO και Επικοινωνίες mmWave
- Δίκτυα Cloud και Διάχυτος Υπολογισμός
- Ενεργειακά Αποδοτικά Πράσινα Δίκτυα
- Γνωσιακά Συστήματα Διαχείριση Φάσματος και Δικτύων
- Network Virtualization και Software-Defined Δίκτυα
- Smart Energy Δίκτυα

Η φοίτηση στο Θερινό Σχολείο προσφέρει 3 μονάδες ECTS.

Περισσότερες πληροφορίες, το αναλυτικό πρόγραμμα και τις αιτήσεις εγγραφής είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του AegeanNetCom2016 και στο e-mail aegeannetcom2016@aegean.gr

Προθεσμία αιτήσεων εγγραφής: 30 Ιουλίου 2016.