AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

24 Απρ 2017

Η "Ανατροπή" στη Χώρα Σάμου και στις 26/4 την Υδρούσσα


Μέλη της δημοτικής παράταξης "Ανατροπή" επισκέφτηκαν πρόσφατα την δημοτική κοινότητα της Χώρας.

Η επίσκεψη ξεκίνησε με προγραμματισμένη περιοδεία μέσα στο χωριό, όπου βασικά στελέχη της παράταξης επισκέφτηκαν τοποθεσίες φυσικού κάλλους, αλλά και ιστορικής σημασίας.

Κατά την περιήγηση έγινε επίσκεψη στην καινούργια πλατεία του χωριού, όπου πρέπει να τελειώσει άμεσα και να αξιοποιηθεί πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Επίσης, πολύ κοντά στην πλατεία του χωριού υπάρχει το πετρόχτιστο γεφύρι, που χρονολογείται από το 1873. Ο περίγυρος χώρος του μπορεί να καθαριστεί και να αξιοποιηθεί, ώστε ο επισκέπτης να απολαύσει αυτό το ιδιαίτερο μέρος, που στη συνέχειά του είναι η Νεροτριβή και καταλήγει σε παλιό νερόμυλο.

Στη συνέχεια έγινε επίσκεψη στο κτίριο της παλιάς κοινότητας, όπου εκεί ήταν προγενέστερα η έδρα της Μητρόπολης Σάμου, όταν η Χώρα ήταν η πρωτεύουσα του νησιού, δηλαδή στα πρώτα 20 χρόνια της ηγεμονίας, μέχρι δηλαδή το 1854. Το συγκεκριμένο κτίριο θέλει υποχρεωτικά συντήρηση και δίπλα σε αυτό, στην Α. Παρασκευή, βρίσκονται τα πρώτα πλυσταριά του χωριού. Επίσης, στη Μισακή έγινε επίσκεψη στο Κονάκι, που ήταν η κατοικία του Ηγεμόνα της Σάμου. Στη Μισακή βρίσκονται και δεύτερα πλυσταριά, όπου και αυτά μπορούν να αξιοποιηθούν.  

Μετά την περιήγηση, έγινε συνομιλία με διάφορους κατοίκους στα καφενεία του χωριού. Συζητήθηκαν διάφορα θέματα, αναλύθηκαν οι θέσεις της παράταξης και έγινε αναφορά στους τρόπους ανάδειξης όλων των τοποθεσιών φυσικού κάλλους, αλλά και των ιστορικών κτισμάτων.

Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη της "Ανατροπής" στη Χώρα Σάμου:






Επίσκεψη στις 26/4 στην Υδρούσσα

Την Τετάρτη 26 Απριλίου η "Ανατροπή" θα επισκεφτεί την τοπική κοινότητα της Υδρούσσας. Θα γίνει περιήγηση στο χωριό και συνομιλία με τους κατοίκους. Καλούνται οι κάτοικοι της Υδρούσσας, αλλά και όσοι ενδιαφέρονται, να παρευρεθούν στην προγραμματισμένη επίσκεψη που θα ξεκινήσει στις 19.30, αλλά και στην ενημέρωση που θα ακολουθήσει στα καφενεία του χωριού.