AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

26 Απρ 2017

Τι συζητήθηκε στη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

Φωτογραφία αρχείου era-aegean.gr

Συνεδρίασε τη Δευτέρα το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σάμου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέμα τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων για τον αντιπυρικό σχεδιασμό.

Στη συνεδρίαση, που έγινε υπό την προεδρία του δημάρχου Μιχάλη Αγγελόπουλου, συμμετείχαν ο επίλαρχος Ι. Καλιός ως εκπρόσωπος της  79 ΑΔΤΕ, η ανθυποπλοίαρχος Αλεξάνδρα Κουκόλη ως εκπρόσωπος της Λιμενικής Αρχής, ο υπαστυνόμος Δημήτρης Καλατζής ως εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης, ο πύραρχος Παναγιώτης Κοτρίδης, διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η Ζωή Κινιαζοπούλου, προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δασών, ο Γιάννης Καραγιαννίδης, προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου, ο Βασίλης Χατζηανδρέου ως εκπρόσωπος των εθελοντικών ομάδων της Δ.Ε. Καρλοβασίων, ο Αλέξανδρος Γιοκαρίνης ως εκπρόσωπος των εθελοντικών ομάδων της Δ.Ε. Βαθέος, ο Μανώλης Χρήστου ως εκπρόσωπος των εθελοντικών ομάδων της Δ.Ε. Μαραθοκάμπου, ο Γιώργος Στάντζος ως εθελοντής-εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Σάμου, ο Γιάννης Καπνιάς, οι δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Στεφανής και Νίκος Τριανταφύλλου και ο αντιδήμαρχος Πάρης Παπαγεωργίου.

Στη συνεδρίαση προσκλήθηκε και παρευρέθη ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Κατρακάζος, καθώς και εκπρόσωποι εθελοντικών ομάδων.

Κατά τη συζήτηση εκφράστηκαν όλες οι απόψεις από τους εμπλεκόμενους φορείς. Τα προβλήματα που κυρίως επισημάνθηκαν και συζητήθηκαν ήταν:

- Η αποδυνάμωση της τοπικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου από την υποχρεωτική συμμετοχή της στη φύλαξη του αεροδρομίου και οι συνέπειες του γεγονότος αυτού στον σχεδιασμό της αντιπυρικής περιόδου,
- Η ανάγκη έκδοσης κατ’ εξαίρεση ετήσιας άδειας οδηγήσεως στους οδηγούς εθελοντικών ομάδων του δήμου, ώστε να είναι δυνατή η συμμετοχή και η χρήση των πυροσβεστικών οχημάτων και πέραν της αντιπυρικής περιόδου. Γεγονός που ήδη ο Δήμος με έγγραφό του προς τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας έχει ζητήσει.
- Τα προβλήματα που δημιουργεί η ελλιπής χρηματοδότηση του δήμου από τα αρμόδια υπουργεία στα θέματα της πολιτικής προστασίας.
- Η ανάγκη της συνεχούς παρακολούθησης και επικαιροποίησης του μνημονίου ενεργειών.
   
Κατόπιν των επισημάνσεων που έγιναν και μετά από διαλογική συζήτηση σε κλίμα συνεργασίας, αποφασίστηκαν μέτρα για τον σχεδιασμό, την πρόληψη, καταστολή και αποκατάσταση ζημιών από ενδεχόμενη πυρκαγιά.