AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

28 Απρ 2017

Σεμινάριο για τη διδακτική των θετικών επιστημών στις 29/4


Επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα "Νέες προσεγγίσεις στη διδακτική των θετικών επιστημών" θα υλοποιηθεί το Σάββατο 29 Απριλίου στο Αμφιθέατρο του Μαυρογένειου ΕΠΑ.Λ Σάμου.

Το σεμινάριο απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στις σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Σάμου και συντονίζει ο σχολικός σύμβουλος μαθηματικών Βορείου Αιγαίου, Ιωάννης Ράλλης, και η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της ΔΙ.Δ.Ε Σάμου, Σοφία Λασκαρίδου, σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό οργανισμό Stem Education και το Δήμο Σάμου.

Εισηγητές του σεμιναρίου θα είναι οι: 
α) Άρης Μαυρομάτης, ερευνητής της Διδακτικής των Μαθηματικών, διδάσκων Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Τμήμα Καλών Τεχνών.
β) Απόστολος Παπανικολάου, ερευνητής της Διδακτικής των Μαθηματικών, Msc Διδακτικής Μαθηματικών. 

Οι επιμορφωτές είναι επιστημονικοί σύμβουλοι του εκπαιδευτικού οργανισμού Stem Education, υπεύθυνοι εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου Ηρακλειδών και εισηγητές σε κύκλους σεμιναρίων του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής με θέμα : "Τέχνη και Μαθηματικά".

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί από τις 10:00 έως τις 14:00 και απαρτίζεται από δύο θεματικές ενότητες.

(Ι). Η πρώτη, με θέμα " Διαθεματικές – διαδραστικές προσεγγίσεις στις θετικές επιστήμες", έχει ως στόχο την ενημέρωση των διδασκόντων για το αλληλεπιδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Αρχιμήδης", το οποίο οι ως άνω φορείς προτίθενται να προσφέρουν δωρεάν την επόμενη σχολική χρονιά στους μαθητές της Σάμου. 

(ΙΙ). Η δεύτερη, με θέμα "Τέχνη και Μαθηματικά", έχει ως στόχο να παρουσιαστεί μια διδακτική μεθοδολογία που όλοι οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εφαρμόσουν στις τάξεις τους, προσεγγίζοντας και αναλύοντας θεμελιώδεις έννοιες των Μαθηματικών και της Φιλοσοφίας μέσω της Εικαστικής Τέχνης.