AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

26 Απρ 2017

Η "Δράση" για τον ΧΥΤΑ ανατολικής Σάμου


Τις θέσεις της για την κατάσταση του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) ανατολικής Σάμου στη θέση ‘Καμάρα’ εκφράζει η δημοτική παράταξη "Δράση-Ενότητα-Προοπτική" με επικεφαλής τον πρώην δήμαρχο, Στέλιο Θάνο.

Σχετικά και με πρόσφατα δημοσιεύματα για την κατάσταση των ΧΥΤΑ  (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων) ανατολικής Σάμου στη θέση ‘Καμάρα’ η παράταξη μας επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά σχετικά με την προχειρότητα αντιμετώπισης ενός τόσο σοβαρού θέματος αυτό της διαχείρισης απορριμμάτων αλλά και τις συνθήκες εγκατάλειψης του χώρου από την Δημοτική Αρχή.

Παρά τις έγκαιρες επισημάνσεις και παρατηρήσεις μας στην τελευταία μηνιαία συνάντηση που είχαμε σαν αξιωματική αντιπολίτευση με τον Δήμαρχο και τους αρμόδιους Αντιδημάρχους στην οποία αναφερθήκαμε αναλυτικά σύμφωνα με πληροφορίες που είχαμε για συγκεκριμένες περιβαλλοντικές παραβάσεις αλλά και την γενικότερη κακή κατάσταση του χώρου η δημοτική αρχή όπως φαίνεται μας αγνόησε για άλλη μια φορά.

Επιβεβαιώνει επίσης τα μηδενικά αντανακλαστικά της και μάλιστα σε σοβαρά θέματα όπως αυτό της διαχείρισης απορριμμάτων για το οποίο έπρεπε να προβεί σε άμεση τακτοποίηση  κι αποκατάσταση του χώρου σύμφωνα και με τους περιβαλλοντικούς όρους του έργου. Ενώ υπάρχουν τα απαραίτητα εργαλεία φαίνεται πως δεν υπάρχει η βούληση για την αντιμετώπιση αυτού του μείζονος περιβαλλοντικού προβλήματος.