AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

23 Απρ 2017

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Άσκηση διάσωσης στο Ευπαλίνειο Όρυγμα!

Πηγή φωτογραφιών: Σελίδα Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδας στο facebook

Στο πλαίσιο πρόσφατης τριήμερης άσκησης, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου πραγματοποίησε άσκηση διάσωσης στο Ευπαλίνειο όρυγμα. 

Την πρώτη ημέρα έγινε καταγραφή των πιθανών κινδύνων του ορύγματος, το μήκος της σήραγγας είναι 1036 μέτρα και η σήραγγα βρίσκεται 180 μέτρα κάτω από τη γη. Ακολούθησε τη δεύτερη ημέρα θεωρητική εκπαίδευση και ανάλυση των κινδύνων. Την τρίτη ημέρα πραγματοποιήθηκε η άσκηση με απεγκλωβισμό επισκέπτη στα 460 μέτρα από τη νότια είσοδο του Πυθαγορείου. Στην άσκηση έλαβαν μέρος 11 πυροσβέστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Σάμου.

Δείτε φωτογραφίες από την άσκηση διάσωσης!













Λίγα λόγια για το Ευπαλίνειο όρυγμα

Σε απόσταση μόλις δυο χιλιομέτρων από το Πυθαγόρειο της Σάμου βρίσκεται το Ευπαλίνειο όρυγμα, μια σήραγγα 1.036 μέτρων με διαστάσεις 1,80×1,80 μ. μέσα στο βουνό, η οποία κατασκευάστηκε έπειτα από εντολή του τυράννου Πολυκράτη τον 6ο αιώνα π.Χ. και λειτουργούσε για περίπου 1000 χρόνια ως υδραγωγείο. Το όρυγμα αυτό ήταν «αμφίστομον» όπως το χαρακτήρισε ο Ηρόδοτος, χάρις στον οποίον έγινε γνωστό. Η σήραγγα διανοίχτηκε από τα 2 άκρα της ταυτόχρονα και η συνάντηση των 2 τμημάτων κάτω από την κορυφή του βουνού πραγματοποιήθηκε με αξιοθαύμαστη μαθηματική ακρίβεια.

Πηγή κειμένου και φωτογραφιών: Σελίδα Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδας στο facebook