AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

19 Απρ 2017

ΚΚΕ Σάμου: Ανοιχτή επιστολή-κάλεσμα για τη συγκέντρωση αρχειακού υλικού


Αρχειακό υλικό συγκεντρώνει η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων του κόμματος. Και στη Σάμο, η τοπική Τομεακή Επιτροπή απευθύνει κάλεσμα για τη συγκέντρωσή του.

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρουν τα στελέχη του κόμματος στο νησί, «το ΚΚΕ από την ίδρυσή του (1918) ανέπτυξε πρωτοπόρα δράση, μπήκε μπροστά στην οργάνωση των αγώνων της εργατικής ταξης και των φτωχών αγροτών. Έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην οργάνωση της Εαμικής Αντίστασης στο νησί, του αγώνα της Αντιφασιστικής Στρατιωτικής Οργάνωσης (ΑΣΟ) στη Μέση Ανατολή. Οργάνωσε και πρωτοστάτησε στην ηρωική πάλη του Δημοκρατικού Στρατού Σάμου. Συνέβαλλε στην οργάνωση αγώνων όλη την επόμενη περίοδο και στην αντιδικτατορική πάλη.
Σε όλη την πορεία του ήταν και είναι ο φάρος της δυνατότητας και της ελπίδας για την κατάκτηση της εξουσίας από την εργατική τάξη, για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, το σοσιαλισμό-κομμουνισμό.
Μπροστά στη συμπλήρωση 100 χρόνων ζωής και δράσης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, σας καλούμε να συμβάλλετε κι εσείς στη διάσωση και διατήρηση της ιστορίας των αγώνων του λαού μας, αγώνες και θυσίες άρρηκτα δεμένες με τη δράση του ΚΚΕ.
Καλούμε καθέναν και καθεμιά που πάλεψε δίπλα στο ΚΚΕ ή μέσα από τις γραμμές του και τους απογόνους τους αλλά και όλους όσους έχουν στο οικογενειακό τους αρχείο ιστορικό υλικό (κείμενα, φωτογραφίες, εφημερίδες, επιστολές, βιβλία, αντικείμενα κ.α.) να το παραχωρήσουν στο Αρχείο της ΚΕ του ΚΚΕ μέσω της Τ.Ε. Σάμου.
Η παραχώρηση του ιστορικού-αρχειακού υλικού (πρωτότυπου ή σε μορφή αντιγράφου) είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για να συντηρηθεί με επιστημονικές μεθόδους κι έτσι να διασωθεί.
Μόνο έτσι μπορεί να φωτίσει πλευρές της δράσης του ΚΚΕ, γνωστές κι άγνωστες πτυχές των λαϊκών αγώνων στο νησί όλη την περίοδο του 20ου αιώνα, να αξιοποιηθεί στην ιστορική έρευνα και μελέτη, να γίνει συλλογικό κτήμα και να συμβάλει στη γνώση των νεότερων γενιών.
Καλούμε όποιον έχει στα χέρια του τέτοιο υλικό, προς τιμή της συμπλήρωσης των 100 χρόνων του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, να κάνει το βήμα και να συμβάλλει στη διάσωση και διατήρηση της ιστορικής μνήμης που για το ΚΚΕ είναι πηγή άντλησης συμπερασμάτων και διδαγμάτων για το σήμερα».