AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

2 Απρ 2017

BINTEO&ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ:Καθάρισαν παραλία και βυθό στην Κέρβελη!

Φωτογραφίες του Στέλιου Δεμερτζή

Ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου πρωταγωνίστησε για άλλη μια χρονιά στην πανελλαδική εκστρατεία καθαρισμού "Let's Do It Greece"!

Μέλη του συλλόγου βούτηξαν το πρωί της Κυριακής στην παραλία και τον βυθό της Κέρβελης στην ανατολική Σάμο και την απάλλαξαν από κάθε λογής αντικείμενο που την ρύπαινε, ακόμα και από μπαταρίες ή ελαστικά αυτοκινήτου, όπως φαίνεται και στις παρακάτω υποβρύχιες φωτογραφίες του Στέλιου Δεμερτζή!











Όπως αναφέρει ο Δημήτρης Σιγανός στη σελίδα του στο facebook, νωρίτερα, μέλη του συλλόγου, με το σκάφος "Γοργώ", σταμάτησαν στην περιοχή κοντά στο Γαλάζιο όπου έβγαλαν μέσα από την θάλασσα 3 μηχανές και 3 μεγάλες βάρκες. Στην συνέχεια συνάντησαν τα υπόλοιπα μέλη του συλλόγου στην Κέρβελη, τους ανθρώπους του "Αρχιπελάγους", πολλούς ευαισθητοποιημένους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Βαθέος και κατοίκους της περιοχής της Κέρβελης. Έγινε καθαρισμός του βυθού, της παραλίας καθώς επίσης και των παρακείμενων παραλιών. Τα σκουπίδια συγκεντρώθηκαν σε κάδο τον οποίο είχε φέρει στην περιοχή ο Δήμος Σάμου. Κατά την επιστροφή τους οι αυτοδύτες σταμάτησαν στον Άγιο Αντώνιο, όπου συμπολίτες μας είχαν καθαρίσει την παραλία και φόρτωσαν τις σακούλες με τα σκουπίδια για να τα πετάξουν κατά την επιστροφή τους. 

Δείτε ένα βίντεο της ΕΡΤ3 για την εθελοντική δράση στην Κέρβελη Σάμου και στη συνέχεια τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες του Δημήτρη Σιγανού: