AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

2 Απρ 2017

Υπογράφτηκε η αναβάθμιση του πρώην ξενοδοχείου "Ξενία" στη Σάμο

Πηγή φωτογραφίας: era-aegean.gr

Σε κέντρο λόγου, επιστήμης και τέχνης θα αναβαθμιστεί το πρώην ξενοδοχείο "Ξενία" της Σάμου αφού άναψε το πράσινο φως, μετά από αρκετές δεκαετίες, για την εκπόνηση μελέτης αποκατάστασης του κτιρίου από το Υπουργείο Περιβάλλοντος .

Η προγραμματική σύμβαση υπογράφτηκε μεταξύ του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του δήμου για την μελέτη που αφορά στην αναβάθμιση του κτιρίου του "Ξενία" σε διαδραστικό κέντρο περιβάλλοντος .

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στον δήμο Σάμου παρευρέθηκαν η προϊσταμένη διεύθυνσης Μελετών και Έργων Αστικών Αναπλάσεων του υπουργείου Μαρία Πέππα, η Πέπη Παπαδάκη, στέλεχος του υπουργείου και ο Νίκος Βασιλούλης προϊστάμενος του Β΄ τμήματος της διεύθυνσης Μελετών οι οποίοι επισκέφτηκαν για δύο ημέρες την Σάμο προκειμένου να δουν από κοντά το κτίριο και να καταγράψουν όλα εκείνα τα στοιχεία με την συνδρομή των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου για την εκπόνηση της μελέτης που οριοθετείται χρονικά ως τα τέλη του έτους να είναι έτοιμη προς έγκριση ενώ άμεσα θα ξεκινήσουν οι εργασίες αφού έχει εγκριθεί το ποσό των δύο εκ. ευρώ για την κατασκευή του έργου από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Η κ. Πέππα αναφέρθηκε στην σημασία ενός τέτοιου κέντρου για την περιοχή καθώς θα χρησιμοποιείται ως κέντρο επιμόρφωσης και πληροφόρησης αλλά και χρήσης ανανεώσιμων πηγών που μπορεί να προσελκύσει τεράστιο ενδιαφέρον για μαθητικό τουρισμό και θα αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για όλο το Αιγαίο.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του για την θετική έκβαση ενός ζητήματος που επί τριάντα χρόνια ταλαιπωρούσε την Σάμο. "Το διαδραστικό Κέντρο Περιβάλλοντος αποτελεί το πρώτο μόρφωμα επιστήμης , τέχνης και λόγου που μπορεί να λειτουργήσει ως αντένας για μια επιστημονική κοινότητα , μια μαθησιακή γνώση και πανεπιστημιακή δράση με μονιμότητα για όλα τα νησιά του Αιγαίου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αγγελόπουλος.

Τέλος η κ. Πέπη Παπαδάκη αναφέρθηκε στην δυνατότητα του κέντρου για περιβαλλοντική εκπαίδευση, προστασία αλλά και αξιοποίηση του φυσικού πλούτου και του περιβαλλοντικού αποθέματος της Σάμου αλλά και ολόκληρου του Αιγαίου καθώς και θέματα νησιωτικότητας βάζοντας πάντα ως πρωταρχικό στοιχείο το περιβάλλον.

Πηγή: era-aegean.gr