AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

3 Απρ 2018

Παρουσίαση βιβλίου για τον ΕΟΤ στις 11/4 στη Σάμο

 
Το βιβλίο "Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, Ταξίδι στο Χρόνο", του συγγραφέα και πρώην γενικού διευθυντή του ΕΟΤ Κωνσταντίνου Χρ. Κατσιγιάννη, θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 11 Απριλίου και ώρα 6.30μμ στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου.
 
Θα το παρουσιάσουν ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Κατρακάζος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ναυτιλιακών και Τουριστικών Πρακτόρων Σάμου Δημήτρης Κασμιρλής, και η εκπαιδευτικός-συγγραφέας Έλενα Χουσνή.
 
Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Μάνος Στεφανάκης.
 
Στο βιβλίο περιγράφεται η διαδρομή του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, ενός φορέα που ιδρύθηκε για πρώτη φορά το 1929, επί κυβέρνησης Ελευθερίου Βενιζέλου, καταργήθηκε το 1936 και επανιδρύθηκε το 1951. Έκτοτε, και επί πολλές δεκαετίες, ο ΕΟΤ διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στη γενικότερη εξέλιξη του ελληνικού τουρισμού, αφού χάρασσε, αλλά ταυτόχρονα υλοποιούσε την εκάστοτε τουριστική πολιτική.
 
Mέσα από τις γραμμές του βιβλίου γίνεται αναφορά, κατά χρονολογική σειρά, στη δημιουργία και την ανάπτυξη των κυριότερων πρωτοβουλιών του ΕΟΤ στους τομείς του πολιτισμού (φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Ήχος και φως, γιορτές κρασιού κ.ά.), της προβολής της χώρας στο εξωτερικό με τις ποικίλες διαφημιστικές πρωτοβουλίες, όπως αφίσες, πληροφοριακά και διαφημιστικά έντυπα, λευκώματα κλπ, καθώς και στην εκτέλεση δημόσιων τουριστικών έργων με αιχμή του δόρατος τα ιστορικά ξενοδοχεία "Ξενία", αλλά και τα τουριστικά περίπτερα, τις οργανωμένες ακτές, τις μαρίνες και πολλά άλλα.