AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

21 Μαΐ 2018

Απεργία και συγκέντρωση και στη Σάμο στις 30/5


Στη γενική πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ, την Τετάρτη 30 Μαΐου, θα συμμετάσχει το Εργατικό Κέντρο Σάμου (ΕΚΣ). 

Στις 10 το πρωί οργανώνει και συγκέντρωση στα γραφεία του στο Βαθύ.
 
"Εργαζόμενε, άνεργε, συνταξιούχε, αυτοαπασχολούμενε, ελευθεροεπαγγελματία επιστήμονα, γυναίκα, νέα και νέε, απευθυνόμαστε σε σένα και τους συλλόγους σου για να παλέψουμε κόντρα στα συμφέροντα των μονοπωλίων και την πολιτική που οδηγεί στον αφανισμό τους φτωχούς επαγγελματίες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους.
 
Όλοι στον αγώνα. Αρκετά ματώσαμε για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών. Απαιτούμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα. Πάρε μέρος μαζικά στην απεργία και στις συγκεντρώσεις σε Σάμο και Ικαρία…" αναφέρει, μεταξύ άλλων, η διοίκηση του ΕΚΣ.

Στην απεργία θα συμμετάσχει και το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ, "κόντρα στα παραμύθια και τα αφηγήματα της κυβέρνησης για «δίκαιη» ανάπτυξη, επιστροφή στην κανονικότητα, εθνική παραγωγική ανασυγκρότηση, με όπλο την καθημερινή αλήθεια της διαβίωσής μας".

Την ίδια ημέρα, σε μαζική συμμετοχή στην απεργία καλεί τους εκπαιδευτικούς και η ΕΛΜΕ Σάμου.

Στην κινητοποίηση της Τετάρτης κατέρχεται και ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Σάμου, που, μεταξύ, άλλων, ζητά να μην καταργηθεί ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά μας, απεγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών άμεσα από το νησί, αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις και τις κοινωνικές παροχές, κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των τριών μνημονίων, επαναφορά- υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ, "κανένας κάτω από 751 ευρώ, νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, κατάργηση όλων των χαρατσιών και της φοροληστείας".
 

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com