AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

21 Μαΐ 2018

Γ. Κυριαζής σε υπ. Ναυτιλίας: Να αρθεί ο αποκλεισμός των νησιών μας

Φωτογραφία: Μανώλης Μανέτας
 
Επιστολή προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή, σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Νομού απέστειλε ο πρόεδρος του τοπικού Επιμελητηρίου, Γιώργος Κυριαζής.
 
Πιο αναλυτικά, ο κ. Κυριαζής σημειώνει ότι "για ακόμα μια φορά βιώνουμε τον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό των νησιών μας. Αναζητώντας την αλληλογραφία του Επιμελητηρίου μας σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση τα τελευταία χρόνια, παρατηρούμε ότι τα προβλήματα παραμένουν άλυτα και τα αιτήματά μας και οι προτάσεις μας για την ακτοπλοϊκή σύνδεσή μας αμέτρητες, χωρίς όμως ανταπόκριση.

Με βάση τα δρομολόγια για τον Νομό Σάμου με το «Νήσος Μύκονος» στη γραμμή Πειραιάς- Σάμος, όπως αυτά προγραμματίστηκαν, για τρεις φορές την εβδομάδα κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Παρασκευή, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των νησιών μας και δημιουργούν πολλά προβλήματα με τη μεταφορά εμπορευμάτων και την τροφοδοσία των νησιών, και κυρίως την ημέρα της Παρασκευής, καθώς επιβαρύνουν περισσότερο την κατάσταση, διότι το πλοίο προσεγγίζει τα λιμάνια της Σύρου και της Μυκόνου, με αποτέλεσμα μη μπορούν να φορτωθούν όλα τα φορτηγά οχήματα για τα νησιά του Νομού μας, παραμένοντας στο λιμάνι του Πειραιά.

Ειδικότερα για την Παρασκευή 25/5, όπως ενημερωθήκαμε, δεν θα ταξιδέψουν όλα τα φορτηγά των μεταφορικών εταιρειών με προορισμό τη Σάμο, καθώς θα δοθεί προτεραιότητα στα ΙΧ για το τριήμερο του Άγιου Πνεύματος, με αποτέλεσμα να μείνουν στο λιμάνι του Πειραιά για μια εβδομάδα (Τετάρτη 23/5 έως Τρίτη 29/5), ευπαθή προϊόντα και εμπορεύματα, καθώς το δρομολόγιο της Δευτέρας 28/5 δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω αργίας.
 
Παρακαλούμε λοιπόν για τις άμεσες ενέργειές σας για την άρση του αποκλεισμού των νησιών μας με προγραμματισμό επιπλέον ενδιάμεσων δρομολογίων" καταλήγει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου.
 
Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com