AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

27 Μαΐ 2018

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Το εντυπωσιακό διήμερο αφιέρωμα για τον Πόντο!

Φωτογραφίες: Νεοκλής Σεϊρλής

Διήμερο αφιέρωμα για τον Πόντο διοργάνωσε με επιτυχία το Σαββατοκύριακο ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βαθέος "Ο Καπετάν Λαχανάς", σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ποντίων Σάμου "Η Παναγία Σουμελά".
 
Το Σάββατο, στην αίθουσα του δημαρχιακού μεγάρου, υπό την οργάνωση του Συλλόγου Ποντίων έγινε αφιέρωμα μνήμης στη 19η Μαΐου -Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των 353.000 Ποντίων), με ομιλία του Θεοφάνη Μαλκίδη, Δρ Κοινωνικών Επιστημών.
 
Την Κυριακή, στο αμφιθέατρο του Ενιαίου Λυκείου Σάμου), σε εκδήλωση υπό τον τίτλο "Πόντος, Έν άστρον φωτεινόν", ο "Καπετάν Λαχανάς" παρουσίασε στοιχεία από την ιστορία, τον πολιτισμό και την παράδοση του Πόντου, πλαισιωμένα από τραγούδια και χορούς της περιοχής.
 
"Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στους διοργανωτές της υπέροχης εκδήλωσης που μας χάρισαν στιγμές μνήμη για τον Ποντιακό λαό που άδικα σφαγιάστηκε από τους Τούρκους. Τα μέλη του συλλόγου έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στο να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση. Όλοι μας αναγνωρίζουμε τη Γενοκτονία των Ποντίων, διότι θα μας θυμίζει τη χαμένη πατρίδα των προγόνων μας. Οι Πόντιοι που μάχονταν και θυσιάστηκαν για την πατρίδα τους και για την Ελλάδα μας. Η θυσία των ηρώων του Πόντου έχει μεγάλη σημασία τόσο για τους Ποντίους που εκδιώχθησαν, όσο και για την Ελλάδα μας! Η ορχήστρα μάς ταξίδεψε με τις ποντιακές μελωδίες της και το αμφιθέατρο σείστηκε! ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ!" ανέφεραν, μέσω Facebook, οι άνθρωποι του "Καπετάν Λαχανά".
 
Δείτε φωτογραφίες του Νεοκλή Σεϊρλή από το διήμερο αυτό αφιέρωμα στον Πόντο!
 

 
  
 
 

 
 
 
















 
 
 
 
 
 
 



 








 
  

 
 


 


 
 









 
Φωτογραφίες: Νεοκλής Σεϊρλής
 
Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com