AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

25 Μαΐ 2018

Ομιλία για το CERN στο Φεστιβάλ Ηραία Πυθαγόρεια στις 31/5

 
Τον διευθυντή του τμήματος εξωτερικής πολιτικής και διεθνών σχέσεων του CERN, Εμμανουήλ Τσεσμελή, φιλοξενεί την Πέμπτη 31 Μαΐου το Φεστιβάλ Ηραία Πυθαγόρεια.
 
Η ομιλία του κ. Τσεσμελή με τίτλο: “CERN- Πυλώνας επιστήμης, τεχνολογίας εκπαίδευσης και συνεργασίας" θα πραγματοποιηθεί στις 7μμ, στο Νέο Δημαρχιακό Μέγαρο Πυθαγορείου.
 
Το CERN, που ιδρύθηκε το 1954, αποτέλεσε μία από τις πρώτες προσπάθειες ευρωπαϊκής συνεργασίας μεταξύ των κρατών μελών και σήμερα έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο επιτυχημένα παραδείγματα διεθνούς συνεργασίας.
 
Πάνω από 60 χρόνια μετά, το CERN είναι το μεγαλύτερο εργαστήριο του κόσμου για τη βασική έρευνα της φυσικής. Κάθε χρόνο φιλοξενεί περισσότερους από 13.000 επιστήμονες και μηχανικούς από όλον τον κόσμο, οι οποίοι συμμετέχουν σε κάποιο από τα πειράματα, εργάζονται σε ένα από τα δεκάδες μηχανολογικά και τεχνικά project ή διεξάγουν έρευνα στη θεωρητική φυσική.
 
Η ομιλία του κ. Τσεσμελή θα παρουσιάσει τα κυριότερα σημεία γύρω από τη βασική επιστήμη που μελετάται στο CERN, την καινοτομία στον χώρο της τεχνολογίας και την προχωρημένη επιστημονική και τεχνική εκπαίδευση και κατάρτιση που προσφέρει το CERN μέσα σε ένα πραγματικά διεθνές περιβάλλον συνεργασίας.
 
Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com