AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

22 Μαΐ 2018

Η εκδήλωση της Μητρόπολης Σάμου για τη μνήμη της Άλωσης της Πόλης

Φωτογραφία από τη σελίδα της Ένωσης Μικρασιατών Σάμου στο facebook

Εκδήλωση για τη μνήμη της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης διοργάνωσε την Κυριακή στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχιακού μεγάρου Σάμου το Κέντρο Εκκλησιαστικών, Ιστορικών και Πολιτισμικών Μελετών της Μητρόπολης Σάμου και Ικαρίας, με τη συνεργασία της Ένωσης Μικρασιατών Σάμου.

Στην εκδήλωση αυτή, μετά την εισαγωγική σύντομη ομιλία του διευθυντή του Κέντρου καθηγητή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Μανώλη Βαρβούνη, κύριος ομιλητής ήταν ο καθηγητής  Αθανάσιος Αγγελόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ιδρύματος Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού, ο οποίος μίλησε σχετικά με τις αλώσεις της Πόλης και της Θεσσαλονίκης, ως πρωτεύουσας και συμπρωτεύουσας του βυζαντινού κράτους, σε σχέση με την επιχειρούμενη σήμερα άλωση του Ελληνισμού κάτω από το βάρος της οικονομικής κρίσης και με τις πιέσεις του νέο-οθωμανισμού.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η τελετή αδελφοποίησης του Κέντρου Εκκλησιαστικών, Ιστορικών και Πολιτισμικών Μελετών με το Ίδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού της Θεσσαλονίκης.

Για το Κέντρο, την ταυτότητα και τη δράση του μίλησε ο διευθυντής του, καθηγητής Μανώλης Βαρβούνης, ενώ για το Ίδρυμα ο καλλιτεχνικός διευθυντής του, Ηλίας Μογλενίδης, που διάνθισε την ομιλία του με την προβολή σχετικών διαφανειών.

Στη συνέχεια υπογράφτηκε το σχετικό πρωτόκολλο συνεργασίας και ανταλλάχθηκαν τιμητικές πλακέτες και σχετικά δώρα.

Τέλος, μετά από πρόλογο της προέδρου της Ένωσης Μικρασιατών Σάμου, Άννας Ψαρρά-Ασβεστά, η χορωδία της ένωσης, με τη συνοδεία μουσικών οργάνων παρουσίασε έντεχνα και δημοτικά τραγούδια από την Μικρά Ασία και την Πόλη.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος, πρόεδρος του Κέντρου Εκκλησιαστικών, Ιστορικών και Πολιτισμικών Μελετών, ο οποίος ευχαρίστησε τους συντελεστές και αναφέρθηκε στα επίκαιρα ιστορικά συμπεράσματα του συγκεκριμένου εορτασμού.

Δείτε τις φωτογραφίες από την εκδήλωση που αναρτήθηκαν στη σελίδα της Ένωσης στο facebook:







Δείτε επίσης φωτογραφίες από την εκδήλωση που αναρτήθηκαν στη σελίδα του Δήμου Σάμου στο facebook:



Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com