AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

18 Μαΐ 2018

Έκθεση για τον μηχανισμό των Αντικυθήρων από 21-31/5 στο Καρλόβασι

 
Η έκθεση "Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων" παρουσιάζεται στη Σάμο, από 21-31 Μαΐου, στη Βιλιοθήκη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στο Χατζηγιάννειο Κτίριο, στο Καρλόβασι.
 
Θα είναι ανοιχτή κατά τις ώρες λειτουργίας της βιβλιοθήκης, και συγκεκριμένα Δευτέρα-Τρίτη: 08:30-16:00, Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή: 08:00-20:00.

Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων αποτελεί τον αρχαιότερο υπολογιστή. Κατασκευάστηκε τον 2ο αιώνα π.Χ. για να υπολογίζει και να απεικονίζει τις κινήσεις των ουράνιων σωμάτων και βρίσκεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας.
 
Στην έκθεση παρουσιάζονται φωτογραφίες, αφίσες, βίντεο και διαδραστικά ψηφιακά εκθέματα που απεικονίζουν και εξηγούν την ιστορία και τον τρόπο λειτουργίας του μηχανισμού.
 
Το υλικό της έκθεσης παραχώρησε ο Ξενοφών Μουσάς, ομότιμος καθηγητής Φυσικής Διαστήματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο σημαντικότερος μελετητής του μηχανισμού διεθνώς.

Η έκθεση έχει παρουσιαστεί σε πολλά εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα στο εξωτερικό.
 
Απευθύνεται στο ευρύ κοινό, καθώς και σε μαθητές των δύο τελευταίων τάξεων του Δημοτικού Σχολείου, του Γυμνασίου και του Λυκείου.
 
Για προγραμματισμό επισκέψεων σχολείων με παρουσίαση του μηχανισμού και των εκθεμάτων: τηλ. 22730 82136, 6972 253516, Ανδρέας Παπασαλούρος.
 
Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com