AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

15 Μαΐ 2018

Επιδότηση και για την αεροπορική μετακίνηση των κατοίκων της Σάμου από 1/7


Ειδική επιδότηση, τόσο για την ακτοπλοϊκή, όσο και για την αεροπορική μετακίνηση των κατοίκων της Σάμου και άλλων νησιών εξήγγειλε με δηλώσεις του ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός.

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι: "...πρόκειται για μια φιλοσοφία βάσει της οποίας οι ακτοπλοϊκές μετακινήσεις θα εξισωθούν με τις χερσαίες...", ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει πως η μείωση του κόστους αφορά τόσο τους νησιώτες, όσο και τα διακινούμενα αγαθά.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, ο επιβάτης θα πληρώνει το εισιτήριο και έπειτα από λίγες μέρες θα πιστώνεται η διαφορά στο λογαριασμό του, επισημαίνοντας ότι στόχος είναι να πληρώνει ο επιβάτης ποσό ανάλογο με αυτό που θα πλήρωνε αν έκανε την ίδια απόσταση σε χερσαία διαδρομή.

Το μέτρο αναμένεται να εφαρμοστεί -πιλοτικά- από την 1η Ιουλίου /2018 και θα αφορά στις μετακινήσεις με το πλοίο, ενώ στην πορεία θα εξεταστεί και η εφαρμογή του στα αεροπορικά εισιτήρια.

Δικαιολογητικά

Για να αποκτήσει τη κάρτα νησιώτη, ο δικαιούχος οφείλει να προσκομίσει τα εξής: 

- Να ανοίξει/δηλώσει έναν τραπεζικό λογαριασμό
- Να δηλώσει την κατοικία και τον ΑΦΜ
- Στην πορεία θα δείχνει την κάρτα στο πρακτορείο έκδοσης εισιτηρίων και θα λαμβάνει τη διαφορά της τιμής του εισιτηρίου

Ποιούς αφορά

Οι πρώτοι δικαιούχοι της ειδικής παροχής θα είναι αρχικά η Σάμος και τα υπόλοιπα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, πλην της Ρόδου, τέσσερα μικρά νησιά των Κυκλάδων και τα διαπόντια νησιά του Ιονίου, ενώ ο αριθμός συμμετοχής αναμένεται να αυξηθεί σταδιακά.

Πηγή: Workenter.gr

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com