AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

25 Μαΐ 2018

Επαρκή ακτοπλοϊκή σύνδεση με Πειραιά-Β. Ελλάδα-Κω-Ρόδο ζητά το ΕΚΣ

Φωτογραφία: Μανώλης Μανέτας

Καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών του Νομού Σάμου με τον Πειραιά, με σύγχρονα και ασφαλή πλοία που θα προσεγγίζουν και στα δύο λιμάνια Ικαρίας και Σάμου και στους Φούρνους, αλλά και σύνδεση με τη Βόρεια Ελλάδα, την Κω και τη Ρόδο, ζητά το Εργατικό Κέντρο Σάμου, σε τοποθέτησή του για το φετινό ακτοπλοϊκό πρόβλημα.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το ΕΚΣ, ε βάση τα έως τώρα ανακοινωθέντα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από Πειραιά προς Ικαρία-Φούρνους-Σάμο για τους καλοκαιρινούς μήνες, δημιουργείται έντονος προβληματισμός στους ταξιδιώτες και τους επαγγελματίες λόγω της μη προσέγγισης πλοίου στα λιμάνια Αγίου Κηρύκου, Φούρνων, Βαθιού.

Παραμένουν και για όλη την καλοκαιρινή περίοδο τα τρία δρομολόγια την βδομάδα που υπήρχαν και τη χειμερινή περίοδο, ενώ το μεγαλύτερο πλοίο ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ βγαίνει από τη γραμμή μας και πηγαίνει στη γραμμή ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΧΙΟΣ-ΜΥΤΙΛΗΝΗ...
 
Συνολικά η κατάσταση έχει επιδεινωθεί κατά πολύ καθώς από καθημερινή που ήταν η σύνδεση πέρυσι στη γραμμή ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΙΚΑΡΙΑ (ΦΟΥΡΝΟΙ)-ΣΑΜΟΣ με το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ και το ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ, τώρα γίνεται τρεις φορές τη βδομάδα και με το μικρότερο πλοίο (ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ). Αρνητικά για τους κατοίκους των νησιών μας μετράει και το γεγονός ότι φέτος δεν θα γίνονται τα δύο επιπλέον δρομολόγια την βδομάδα που είχαμε και με το ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ, το οποίο ήταν στη γραμμή και επιπλέον μας συνέδεε με Κω και Ρόδο.
 
Έντονο πρόβλημα, επίσης, αναμένεται να δημιουργηθεί και με την τροφοδοσία των νησιών, καθώς οι νταλίκες δεν μπαίνουν στο πλοίο, λόγω πληρότητάς του από Ι.Χ.
 
Σοβαρό πρόβλημα δημιουργείται στον τουρισμό και συνολικά στους Έλληνες και ξένους επισκέπτες που θα θελήσουν να έρθουν στα νησιά μας, καθώς επίσης και στους επισκέπτες-λουόμενους που κάνουν χρήση των ιαματικών πηγών στα Θέρμα Ικαρίας.
 
Η ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών μας έχει τεράστια σημασία για την ανάπτυξή τους. Μια ανάπτυξη που τόσο κόπτεται η κυβέρνηση και που την ονομάζει μάλιστα και «δίκαιη», αλλά για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι με ευθύνη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων, η εφαρμοζόμενη πολιτική στον χώρο των μεταφορών καθορίζεται από τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται σε αυτές, προκαλώντας έτσι σοβαρές επιπτώσεις στη ζωή των νησιωτών.
 
Οι σχεδιασμοί των εφοπλιστών είναι με βάση τα δικά τους συμφέροντα και γι’ αυτό βρίσκονται μακριά από τις ανάγκες των νησιωτών.

Απαιτούμε καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών με τον Πειραιά με σύγχρονα και ασφαλή πλοία (να εξασφαλίζεται η προσέγγιση και στα δυο λιμάνια Ικαρίας και Σάμου και στους Φούρνους), ανεξαρτήτως των σχεδιασμών των ακτοπλοϊκών εταιριών. Να μη διακοπεί η σύνδεσή τους με τη Βόρεια Ελλάδα και να προγραμματιστούν δρομολόγια μέχρι την Κω και τη Ρόδο..." αναφέρει, μεταξύ άλλων, το Εργατικό Κέντρο του νησιού.
 
Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com