AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

31 Μαΐ 2018

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η απεργιακή συγκέντρωση και πορεία στη Σάμο

Φωτογραφίες: Εργατικό Κέντρο Σάμου

Εργαζόμενοι από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες πήραν μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση που οργάνωσαν την Τετάρτη το Εργατικό Κέντρο Σάμου και το τοπικό Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ, στην πλατεία Πυθαγόρα, στο Βαθύ.

 
Η απεργιακή πορεία ξεκίνησε στις 10 από το Εργατικό Κέντρο. Κατευθύνθηκε προς την παραλιακή, σταμάτησε στο Λιμεναρχείο όπου επιδόθηκε το ψήφισμα του ΕΚΣ για τα προβλήματα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών με τις διεκδικήσεις για τακτικές, φθηνές και ασφαλείς ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες που να καλύπτουν τις ανάγκες των νησιωτών, και κατέληξε στην πλατεία της πόλης.
 
Εκεί χαιρετισμό απηύθυνε ο Σταμάτης Φιλιππής, πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της ΑΔΕΔΥ και του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Σάμου, ενώ ομιλία έκανε η Ρίτα Καρβούνη, μέλος της Διοίκησης του ΕΚΣ και πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων.
 

"Το επόμενο διάστημα συνεχίζουμε την πάλη για τις ΣΣΕ, τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, ενάντια σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, ενάντια στην κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά μας και στη φοροληστεία, διεκδικώντας μόνιμους μαζικούς διορισμούς σε Υγεία και Παιδεία, απαιτώντας ταυτόχρονα τον άμεσο απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών από τη Σάμο και τα άλλα νησιά του Αιγαίου, δυναμώνοντας τη δράση ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και της εμπλοκής της χώρας μας σε αυτούς" αναφέρει το Εργατικό Κέντρο Σάμου.
 
Δείτε εικόνες από την κινητοποίηση της Τετάρτης:


 
 
 
 
 

Φωτογραφίες: Εργατικό Κέντρο Σάμου

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com