AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

22 Μαΐ 2018

Καινοτόμες ιδέες για καλύτερες πόλεις στο 1ο CityLab στη Σάμο


Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στη Σάμο, στο πρώην δημαρχείο Καρλοβάσου, το 1ο CityLab του 2ου Μαραθωνίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Στη διοργάνωση συμμετείχαν νέοι προγραμματιστές, φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθώς και εκπρόσωποι του δήμου, της ΚΕΔΕ και του διαγωνισμού Aegean StartUps.

Πιο αναλυτικά, στο CityLab της Σάμου παρουσιάστηκαν καινοτόμες ιδέες και συστήματα για τη βελτίωση της πόλης, υπό τον συντονισμό του διευθυντή του Εργαστηρίου Πληροφοριακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, αναπληρωτή καθηγητή Ιωάννη Χαραλαμπίδη.
 
 
Επίσης, παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές έξυπνων πόλεων, ενώ έγινε και αναλυτική παρουσίαση της διαδικασίας του Μαραθωνίου και των CityLabs από τον Σπύρο Καπετανάκη.
 
Από τη διαγωνιστική διαδικασία προκρίθηκαν να συμμετάσχουν, με έξοδα του δήμου, στον Μαραθώνιο που θα γίνει στην Αθήνα από 28 Ιουνίου έως 1 Ιουλίου, οι ομάδες:
 
- Σύστημα Ενημέρωσης Πολιτών για περιβαλλοντικούς δείκτες μέσω δικτύου αισθητήρων.
 
- Αυτόματη Αναγνώριση Πινακίδων Κυκλοφορίας για Διαχείριση Κίνησης.
 
- Συνεργατικό Σύστημα Ενημέρωσης Υποδομών ΑΜΕΑ.
 
"Η επιλογή του δήμου Σάμου από την ΚΕΔΕ και την ομάδα του Μαραθωνίου Καινοτομίας ως μία από τις 16 πόλεις της Ελλάδας για να φιλοξενήσει το εργαστήρι καινοτομίας αποτελεί μια σημαντική αναγνώριση της εξέλιξης που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια με κύριο εκφραστή τον δήμο Σάμου στο επίπεδο των νέων τεχνολογιών, που στοχεύουν στην ποιοτική αναβάθμιση της καθημερινής ζωής των κατοίκων και επιμορφώνουν όλους τους ενδιαφερομένους στον τομέα ανάπτυξης των Eξυπνων Πόλεων" αναφέρει η τοπική δημοτική Αρχή.
 
Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com