AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

31 Μαΐ 2018

Τουλάχιστον ένα κρούσμα φυματίωσης στο Νοσοκομείο Σάμου

 
Για ένα επιβεβαιωμένο περιστατικό φυματίωσης και πιθανά άλλα κρούσματα ασθενών που νοσηλεύονται στη Σάμο κάνει λόγο η διοίκηση του τοπικού Γενικού Νοσοκομείου. Διαβεβαιώνει, πάντως, ότι το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα για να αποφευχθεί περιατέρω διασπορά της ασθένειας.
 
Πιο αναλυτικά, σε ανακοίνωσή του το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου "Άγιος Παντελεήμων", "αφουγκραζόμενο την ανησυχία της τοπικής κοινωνίας και την ανάγκη για υπεύθυνη ενημέρωση σε θέματα δημόσιας υγείας, ώστε να μη διαδίδονται ανυπόστατες φήμες και δημιουργείται κλίμα πανικού, διαβεβαιώνει ότι λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα τα οποία προβλέπονται για την προφύλαξη και την προστασία των ασθενών, των επισκεπτών και του προσωπικού του από μεταδοτικά νοσήματα.

Είναι γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζουμε μικρό αριθμό ασθενών με πιθανή φυματίωση. Επί του παρόντος έχει πλήρως τεκμηριωθεί εργαστηριακά σε έναν ασθενή, ο οποίος διακομίσθηκε και νοσηλεύεται σε ειδική μονάδα Νοσοκομείου των Αθηνών. Οι υπόλοιποι νοσηλεύονται σε απομονωμένους θαλάμους και δεν έρχονται σε επαφή με τους υπόλοιπους ασθενείς και τους συνοδούς, το δε προσωπικό του Νοσοκομείου μας λαμβάνει αυστηρά μέτρα προφύλαξης.

Τα Νοσοκομεία, από τη φύση τους, πάντα νοσηλεύουν ασθενείς οι οποίοι πάσχουν από μεταδοτικά νοσήματα και διαθέτουν τη γνώση, την εμπειρία και τα μέσα για να ελαχιστοποιείται η πιθανότητα διασποράς των νοσημάτων αυτών" αναφέρει η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου.
 
Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com