AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

27 Μαΐ 2018

ΒΙΝΤΕΟ: Εγκαίνια νέου δημαρχείου Πυθαγορείου & αδελφοποίηση Σάμου-Κρότωνα

Φωτογραφίες: Νίκος Δραπανιώτης


Εγκαινιάστηκε το Σάββατο το νέο δημαρχιακό μέγαρο Πυθαγορείου. Στην εκδήλωση έδωσε το παρών και αντιπροσωπεία του δήμου Κρότωνα (Crotone) Ιταλίας, πόλη στην οποία έζησε και δίδαξε ο Πυθαγόρας. Με τον ιταλικό αυτό δήμο η Σάμος έχει αδελφοποιηθεί από τον Μάιο του 2017.

Πιο αναλυτικά, στην τελετή των εγκαινίων του νέου δημαρχείου Πυθαγορείου, από τον δήμαρχο Σάμου Μιχάλη Αγγελόπουλο, παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Σάμου κ. Ευσέβιος, ο βουλευτής Δημήτρης Σεβαστάκης, ο ταξίαρχος της 79 ΑΔΤΕ Γεώργιος Κουρής, ο διοικητής της Πυροσβεστικής πύραρχος Δημοσθένης Ραγκαβάς, ο λιμενάρχης αντιπλοίαρχος Νίκος Κωνσταντέλλης, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

Ακολούθησε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο νέο μέγαρο, με μοναδικό θέμα τη λήψη απόφασης για υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ των δήμων Σάμου και Κρότωνα.

Το συνυπέγραψε με τον Μιχάλη Αγγελόπουλο ο δήμαρχος της ιταλικής πόλης, Ούγκο Πουλιέζε, που ανταπέδωσε την αντίστοιχη περσινή επίσκεψη του δημάρχου Σάμου στην Ιταλία.

Σύμφωνα με τον κ. Αγγελόπουλο, αυτό το Πρωτόκολλο Συνεργασίας "σηματοδοτεί την απαρχή ενός νέου επιπέδου συνεργασίας με την ιστορική πόλη της Καλαβρίας, που αποτέλεσε τη δεύτερη πατρίδα του Πυθαγόρα".

Όπως ανέφερε, και μέσω Facebook, ο δήμαρχος Σάμου, "η αδελφοποίηση με τον Κρότωνα ξεκινά πρακτικώς από σήμερα, με το εντυπωσιακό νέο Δημαρχιακό Μέγαρο του Πυθαγορείου να παρέχει το πιο κατάλληλο περιβάλλον για το ξεκίνημα μιας πολύ ελπιδοφόρας και αμοιβαία επωφελούς σχέσης. Τουρισμός, περιβάλλον, προβολή τοπικών προϊόντων, συνδιοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων οι πρώτες συνέργειες!".

Στο τέλος, οι δύο δήμαρχοι αντάλλαξαν και αναμνηστικά δώρα.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Χάρη Ζαββουδάκη για την ΕΡΤ3 και χαρακτηριστικέςφωτογραφίες του Νίκου Δραπανιώτη από την εκδήλωση!






















Φωτογραφία: Πολιτιστικός Σύλλογος Πυθαγορείου "Ο Λυκούργος"
Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com