AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

17 Απρ 2019

Συνάντηση για ασφαλιστικά θέματα στο Επιμελητήριο Σάμου


Με την περιφερειακή διευθύντρια Πειραιώς και Νήσων του ΕΦΚΑ, Φωτεινή Γεωργακοπούλου, και τον Γιώργο Σφαέλο, στέλεχος του πρώην ΟΑΕΕ, συναντήθηκαν την Τρίτη στα γραφεία του Επιμελητηρίου Σάμου ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Γιώργος Κυριαζής, ο β' αντιπρόεδρος, Γιάννης Καπλαντζής και το μέλος της Δ.Ε., Δημήτρης Κυριαζής.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν οι εξελίξεις στα ασφαλιστικά θέματα που αφορούν τις επιχειρήσεις καθώς και η νέα ηλεκτρονική εφαρμογή της Αίτησης Αμφισβήτησης οφειλής Ν.4554/2018, καθώς παρέχεται η δυνατότητα διαγραφής ασφαλιστικών οφειλών έως 31/12/2016, λόγω εύλογης αμφιβολίας ως προς την υπαγωγή στην ασφάλιση.  

Η Αίτηση Αμφισβήτησης αφορά ασφαλισμένους στο π. ΟΓΑ λόγω δραστηριοποίησης σε περιοχές με ειδικά πληθυσμιακά κριτήρια και παράλληλα ασφαλισμένους στον π. ΟΑΕΕ για την ίδια δραστηριότητα καθώς και σε νέους ασφαλισμένους Ν.2084/1992 (μετά την 1/1/1993) με παράλληλη ασφάλιση σε δύο (2) φορείς.

Απαραίτητες προϋποθέσεις για την άσκηση του δικαιώματος είναι:

1. η ύπαρξη πλήρους ασφάλισης σε ένα ασφαλιστικό φορέα
2. η παράλληλη υπαγωγή στην ασφάλιση και δεύτερου φορέα 
3. η παράλληλη ασφάλιση να αφορά την ίδια δραστηριότητα - ιδιότητα (στις περιπτώσεις 1 & 2)
4. να υπάρχουν οφειλές σε έναν εκ των δύο φορέων.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διαδικασία κατάθεσης της αίτησης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν αν επισκέπτονται τα κατά τόπους γραφεία του ΕΦΚΑ.

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com