AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

10 Σεπ 2019

ΒΙΝΤΕΟ: Οι Σαμιώτες ιερείς που ρίχνονται στη «μάχη» με τις φλόγες!


Θέμα ρεπορτάζ στην τηλεόραση του Open έγιναν οι δύο Σαμιώτες ιερείς που είναι εθελοντές πυροσβέστες, ο π. Δημήτριος Ρηγάκης και ο π. Ευτύχιος Λάνδρου.

Όπως αναφέρει το ethnos.gr "όποτε σημάνει συναγερμός, βγάζουν τα ράσα, αφήνουν το θυμιατό, φορούν τη στολή του πυροσβέστη και πιάνουν τη μάνικα

Δύο ιερείς από τη Σάμο υπηρετούν ταυτόχρονα και ως εθελοντές πυροσβέστες. Ο πατέρας Ευτύχιος και ο πατέρας Δημήτριος δίνουν το «παρών» κάθε φορά που υπάρχει ανάγκη στο νησί, προκαλώντας πολλές φορές, όπως και οι ίδιοι λένε στο ρεπορτάζ του Οpen TV την έκπληξη των συμπολιτών τους.

Όποτε σημάνει συναγερμός, βγάζουν τα ράσα, αφήνουν το θυμιατό, φορούν τη στολή του πυροσβέστη και πιάνουν τη μάνικα. «Θυσιάζουμε χρόνο, θυσιάζουμε οικογένειες, θυσιάζουμε δραστηριότητες, έτσι ώστε να βοηθήσουμε αυτόν τον τόπο», δηλώνει στην κάμερα του Open ΤV ο πατέρας Δημήτριος.

Ο πατέρας Ευτύχιος δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τους άλλους εθελοντές του νησιού. Ανεβαίνει με ευκολία πάνω στο όχημα και πιάνει το κανόνι της πυροσβεστικής, έτοιμος να επέμβει όπου χρειαστεί. «Είχα πάει σε μια φωτιά να βοηθήσω, χωρίς να είμαι καν εθελοντής και είδα ότι μου άρεσε αυτό», αναφέρει.

Η εικόνα του πατέρα Δημήτριου να ψέλνει στην εκκλησία είναι οικεία στους κατοίκους της περιοχής. Όταν όμως τον είδαν για πρώτη φορά με τη μάνικα στο χέρι απόρησαν. «Οι περισσότεροι μας κοιτάνε με απορία. Εμείς όμως είμαστε εδώ να δηλώσουμε ότι η Εκκλησία συμπορεύεται με την κοινωνία», λέει στο ρεπορτάζ του Open TV.

Κηρύσσουν τον λόγο του Θεού αλλά η συνεργασία τους με τους πυροσβέστες είναι άψογη. Οι μάχες μεγάλες, οι δυσκολίες πολλές και τα μέσα που διαθέτουν λιγοστά. Όλη η ομάδα των εθελοντών πυροσβεστών της Σάμου όμως κάνει τα αδύνατα δυνατά με τους δύο ιερείς να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση.

Δείτε αναλυτικά το ρεπορτάζ του Open TV!



Πηγή: Ethnos.gr
Αναδημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com