AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

14 Νοε 2018

Επιστολή Σεβαστάκη προς τον αν. υπουργό ναυτιλίας για τη σύνδεση Φούρνων-Σάμου


Ο βουλευτής Σάμου Δημήτρης Σεβαστάκης απέστειλε προς τον αν. υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριο Σαντορινιό επιστολή με θέμα τα προβλήματα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των Φούρνων με τη Σάμο και την Ικαρία.

Στην επιστολή του αυτή ο βουλευτής αναφέρει τα εξής:

"Κύριε Υπουργέ,

Ο νομός Σάμου συνδέεται περιφερειακά με μικρότερο πλοίο από το πλοίο της γραμμής, ώστε να μπορούν οι κάτοικοι του νομού να μεταβαίνουν από το ένα νησί στο άλλο τακτικά για τις δουλειές τους.

Τέλη Οκτωβρίου το πλοίο που έκανε τη συγκεκριμένη διασύνδεση απεσύρθη από την αρμόδιο εταιρεία «ΠΑΡΟΣ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ Ν.Ε.» και σύμφωνα με την τελευταία θα αντικατασταθεί με άλλο μεγαλύτερο. 

Εν τούτοις αυτό δεν έχει ακόμα συμβεί με αποτέλεσμα η διασύνδεση ουσιαστικά να διακοπεί. 

Να σημειώσουμε ότι ιδίως για το νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων (Φούρνοι, Θύμαινα) η ενδονησιωτική συγκοινωνία είναι πολύ σημαντική και για τις προμήθειες και για τη σύνδεση των Φούρνων με τις νοσοκομειακές μονάδες της Σάμου και της Ικαρίας, αλλά και για τη μετακίνηση των αθλητικών ομάδων.

Επειδή τα δρομολόγια αυτά είναι απαραίτητα για τους κατοίκους των Φούρνων, της Ικαρίας αλλά και της Σάμου, ώστε να διεκπεραιώνουν βασικές υποχρεώσεις τους, παρακαλείσθε να ενεργήσετε άμεσα ώστε να επανέλθει η επαρκής σύνδεση των νησιών".

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com