AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

20 Ιαν 2020

ΒΙΝΤΕΟ-Γ. Στάντζος: Μαζικός απεγκλωβισμός ΤΩΡΑ-Όχι σε φυλακή 7.000 ατόμων


"Πενήντα χιλιάδες πληθυσμός προσφύγων και μεταναστών δεν μπορεί να παραμείνει στα νησιά" είπε το πρωί της Δευτέρας στην εκπομπή του "Αnt1" "Καλημέρα Ελλάδα" με τον Γιώργο Παπαδάκη ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος. Ζήτησε "εδώ και τώρα" μαζικό απεγκλωβισμό και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται η τοπική κοινωνία να επιτρέψει τη δημιουργία κλειστού κέντρου 7.000 ατόμων.

Ο κ. Στάντζος ζήτησε την έμπρακτη στήριξη της Πολιτείας κι άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για κινητοποιήσεις και στην Αθήνα.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του Νότη Μηταράκη την Κυριακή στη Σάμο, σημείωσε πως ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου δεν αναφέρθηκε στην πολιτική της μαζικής αποσυμφόρησης κι αυτό, όπως είπε, είναι ανησυχητικό. Ωστόσο, δήλωσε ότι ο κ. Μηταράκης θα επισκεφθεί εκ νέου το νησί σε δέκα ημέρες, ώστε να υπάρξει πιο ολοκληρωμένη συζήτηση για το μεταναστευτικό και τη δύσκολη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Δείτε περισσότερα στο σχετικό βίντεο:

 

Στο μεταξύ, σε δηλώσεις του και στον ραδιοφωνικό σταθμό "ΘΕΜΑ 104,6", δήμαρχος Ανατολικής Σάμου σημείωσε πως "οι ροές θα ανακοπούν όταν αλλάξει το δόγμα της Ε.Ε. προς την Τουρκία. Η Frontex το μόνο που κάνει είναι να μεταφέρει μετανάστες στα λιμάνια. Να κάνει αυτό που πρέπει με την τουρκική ακτοφυλακή. Δεν μιλάω για αλλαγή πολιτικής που να βάζει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές" είπε ο Γιώργος Στάντζος.

Πηγές: Ant1, protothema.gr