AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

21 Ιαν 2020

Δήμος Ανατ. Σάμου: Καλεί στη συγκέντρωση - Τι ζητεί, οι επόμενες κινήσεις του


Στην κινητοποίηση των νησιών στις 22 και 23 Ιανουαρίου, Τετάρτη και Πέμπτη, για το προσφυγικό-μεταναστευτικό συμμετέχει με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του ο δήμος Ανατολικής Σάμου.

Πιο αναλυτικά, ο δήμος δηλώνει-διεκδικεί:

1. Δεν αποδέχεται και απορρίπτει τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, όπως αυτός ανακοινώθηκε.

2. Βασικός στόχος είναι ο άμεσος απεγκλωβισμός των νησιών από πρόσφυγες και μετανάστες, με μεταφορά τους στην ηπειρωτική Ελλάδα και τις ευρωπαϊκές χώρες που επιθυμούν.

3. Αποδέχεται τη δημιουργία ΜΟΝΟ ΜΙΚΡΗΣ ΔΟΜΗΣ πρώτης υποδοχής και καταγραφής (βραχείας παραμονής) στο νησί με ΑΜΕΣΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ του υπάρχοντος Hot Spot Σάμου-κολαστήριου που σήμερα δυσφημεί το νησί, την Ελλάδα και τον πολιτισμό μας.

4. Ενίσχυση με υλικούς και ανθρώπινους πόρους-προσωπικό του δήμου, του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, των αστυνομικών και λιμενικών αρχών, ώστε να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας και η ποιότητα ζωής των πολιτών.


Ο δήμος Ανατολικής Σάμου καλεί τους πολίτες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου και ώρα 12:00 στην πλατεία Πυθαγόρα, στο Βαθύ.

Όπως ενημερώνει, την Τετάρτη όλες οι υπηρεσίες του θα παραμείνουν κλειστές, ενώ την Πέμπτη θα λειτουργήσουν μόνον οι παιδικοί σταθμοί και η Υπηρεσία καθαριότητας.

Την Πέμπτη θα μεταβεί στην Αθήνα ο δήμαρχος, Γιώργος Στάντζος, κι ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργος Κολλάρος, για να συμμετάσχουν στην κοινή παράσταση του περιφερειακού και των δημοτικών συμβουλίων στο Μέγαρο Μαξίμου και στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Παράλληλα, συντονίζει τη δράση του για να οργανωθεί μαζική κινητοποίηση όλων των Αιγαιοπελαγιτών (Λέσβου, Χίου, Σάμου, Κω και Λέρου) στην Αθήνα, στο Μέγαρο Μαξίμου.