AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

25 Ιαν 2020

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ο "μάγος" της ζαχαροπλαστικής προβάλλει τα σαμιώτικα κρασιά!


Τα σαμιώτικα κρασιά του Ε.Ο.Σ.Σ, παρουσιάστηκαν πρόσφατα κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης 32 Ελλήνων επαγγελματιών ζαχαροπλαστών από τον παγκοσμίως διακεκριμένο pastry chef, Jordi Puigvert. 

Ο Ισπανός σεφ εκπαίδευσε τους ζαχαροπλάστες πάνω σε νέα, φυσικά προιόντα με μικρότερη γλυκαντική ισχύ, σύγχρονα φυσικά πηκτικά, τεχνικές ανάμιξης σοκολάτας με νερό και πλήθος άλλων καινοτόμων παρασκευών στον υπέροχο κόσμο της ζαχαροπλαστικής.

Στο πλαίσιο αυτής της διαδραστικής εκπαίδευσης που αποτελεί μια ακόμη αξιόλογη συνεργασία του ΙΝΣΕΤΕ με το Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου, παρουσιάστηκαν τα σαμιώτικα κρασιά, η ποικιλία του άσπρου μικρόρωγου μοσχάτου, το terroir και η χειρωνακτική εργασία, η σύγχρονη οινοποίηση και όλα εκείνα τα ιδιαίτερα στοιχεία που τα καθιστούν μοναδικά στον κόσμο! 

Κι ακόμη... η «γλύκα» και η ποιότητα των σαμιώτικων κρασιών «έδεσε» με μια σειρά σύγχρονων γλυκών και επιδορπίων, που παρασκευάστηκαν και παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του διήμερου εκπαιδευτικού προγράμματος από τον δεξιοτέχνη της ζαχαροπλαστικής, Jordi Puigvert.

Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Ομίλου LE MONDE. 

Δείτε χαρακτηριστικά στιγμιότυπα!